Amanda Bøg om ‘Månen’


Foto: Sofi Hellberg Olsson


Den 12. august udgiver musiker og sangskriver Amanda Bøg sin debutsingle ‘Månen’ – en sang om at give sig hen til vanvid og kaos, når verden omkring én er tæt på at ramle sammen. Du kan læse meget mere om Amandas første single i interviewet her.


Hvad har inspireret dig til at skrive nummeret?

»De første idéer til ‘Månen’ opstod lidt tilfældigt på et ustemt klaver i studiet, mens vi holdt pause fra at indspille et andet nummer. Jeg ville gerne skrive en sang, som indrammede følelsen af at være ved at gå lidt fra forstanden i en aftagende forelskelse. Der hvor man på én gang føler sig vildt tryg men også fanget og klemt i tosomheden«.

»I kærlighedsrelationer kommer der ofte et tidspunkt for mig, hvor jeg begynder at samle på gode grunde til at gå. Jeg kan udpege alt det, som gør, at relationen er usund for mig at være i. Men alligevel er der øjeblikke, hvor alt fornuft forsvinder, og jeg bliver immun overfor det, som dræner mig, og giver mig hen til vanviddet. Jeg har døbt den tilstand “at månen tager mig”. Den er skræmmende og magisk på én gang«.

Hvad ønsker du, at en lytter skal få ud af at høre nummeret?

»Jeg håber, at jeg ikke er alene om at finde tryghed i noget, som jeg godt ved, er usundt for mig. Selvom det er trygt er min erfaring, at man langsomt bliver lidt skør af det. Måske kan man høre vanviddet i koret, som jeg synes lyder lidt som hekse, der skriger. ‘Månen’ handler også om, at det er møgsvært at sætte sine egne grænser, og at det er okay. Det må man bare øve sig i«.

Hvordan hænger nummeret sammen med dit nye projekt?

»EP’en handler om stor kærlighed, ensomhed og afsked – og om at have en nær relation til en person, som er psykisk ustabil. Sangene blev til, fordi jeg skulle bearbejde, at jeg havde givet slip på et forhold, og derfor rummer de følelser af skyld og skam, magtesløshed, lettelse og alt derimellem. ‘Månen’ er det nummer på pladen som har været sværest at lave, fordi stemningen i produktionen skulle indeholde både aggression og sårbarhed«.

Er der noget, du gerne vil fremhæve ved nummeret?

»Heksekoret i omkvædet. Det er inspireret af bulgarsk folkesang, som jeg synes er det fedeste, fordi det er så grimt og quirky og powerful!«

‘Månen’ er ude gennem W.A.S. Entertainment d. 12. august 2021.