Amanda Bøg om 'Med Hensyn Til Dig'

Amanda Bøgs kommende EP handler om en svær kærlighedsrelation, og titelnummeret ‘Med Hensyn Til Dig’ indkapsler i den grad essensen af EP’ens historie. Sangen udkommer d. 17. september, og du kan læse mere om den i interviewet her.


Foto: Sofi Hellberg Olsson


Hvad har inspireret dig til skrive sangen?

»Jeg skrev sangen, da jeg i mit tidligere parforhold stod med et menneske ved min side, som var deprimeret og på alle mulige måder selvdestruktiv. Jeg gjorde mig så umage for at være omsorgsfuld og kærlig omkring det, og i sangen har jeg forsøgt at sætte ord på den magtesløshed, jeg oplevede, når mit forsøg på at hjælpe kun så ud til at gøre ondt værre... Det skete af og til, at mit overskud ikke rakte så langt, og at jeg mest af alt havde lyst til at råbe ham ind i hovedet: “Hold kæft, hvor er du bare komfortabel i din egen lidelse!”«.


Hvad håber du på, at en lytter får ud af nummeret?

»Jeg drømmer om, at vi kunne blive bedre til at tale om, at det er okay ikke altid at være stærk og overbærende – også selvom man har en deprimeret kæreste. Lige meget hvad man gør, så kan man ikke hjælpe en, der ikke vil hjælpes. Det er jeg faktisk glad for, at jeg har lært. Derfor er jeg særligt glad for linjen “Jeg er så varm, du smelter”. Den minder mig om, at de gode intentioner ikke altid matcher virkeligheden hos den anden – og det gør ikke nogen af os forkerte. Vi er bare ude af sync«.


Hvordan hænger sangen sammen med dit kommende projekt? Det er jo titelnummeret for hele EP’en.

»’Med Hensyn Til Dig’ var den første sang, jeg skrev om denne kærlighedsrelation. Siden er alle de her følelser, frustrationer, op- og nedture blevet narrativet for hele EP’en. Jeg er hele tiden vendt tilbage til, at det kun kunne give mening, hvis det også blev titlen på EP’en. Den er skrøbelig, selvudleverende og portrætterer både det smukke og det grimme i den relation«.Er der noget du gerne vil fremhæve ved sangen? F.eks. hvorfor der skulle snegle med på det visuelle materiale.

»Idéen med sneglene fik jeg, fordi jeg så en beautytrend, der gik ud på at bruge snegle som ansigtspleje. Vildt nok! Jeg så for mig, at jeg skulle ligge der og synge med snegle i ansigtet. Det så på én gang smukt og meget ubehageligt ud. En kontrast som helt banalt, men meget nøjagtigt indkapsler den kærlighedsrelation, sangen handler om«.


‘Med Hensyn Til Dig’ er ude via W.A.S. Entertainment d. 17. september 2021.