aomame om ‘sorrygirl’

aomame udkommer med en støvet, lo-fi pop-banger til at indramme efterårets begyndelse. ‘sorrygirl’ handler om pludselig at indse, at en god veninde, over en længere periode, ikke har haft det godt, uden at man selv har lagt mærke til det. I interviewet her, kan du læse mere om, hvad der ligger forud for singlen, der udkommer den 8. oktober.


Hvad har inspireret jer til at skrive nummeret?

Clara: »Jeg fandt ud af, at en veninde, jeg har kendt i mere end 10 år, virkelig har mistrives i en periode, hvor vi brugte rigtig meget tid sammen. Og jeg har ikke, før nu, forstået omfanget af det. Da det lige pludselig stod klart, at hun havde haft det virkelig svært, stået med det og håndteret det helt alene, blev jeg virkelig chokeret. Chokeret over, at jeg ikke havde set det, ikke havde fået spurgt ordentligt ind og særligt, at jeg først forstod det her 12 år efter. Da jeg en aften cyklede hjem over Langebro kørte det rundt i min hjerne, den dårlige samvittighed, bekymringerne og lysten til at gøre det bedre og få hovedet ud af min egen røv. Så kom “girl tell me what’s really on your mind, sorry that I sometimes come off blind” frem i mit hoved. Så dér midt på Langebro, fiskede jeg min mobil op af lommen med den ene hånd og styrede cyklen med den anden, mens jeg optog det på en memo på telefonen«.

Hvad ønsker I, at en lytter skal få ud af at høre nummeret? Clara: » Jeg vil gerne have, at lytteren tænker over, om de har nogle venner, som fortjener lidt ekstra opmærksomhed. Om man skulle spørge lidt ind til de “dæmoner” vi alle har, eller bare tage en gåtur med hele banden. Det er særligt vigtigt at spørge ind til ting, der er sket for mange år siden – tab, svære tider, glæder, forelskelser osv., som sætter store præg på ens liv og som, selvom de mister “nyhedsværdi”, sagtens kan fylde meget i ens hoved«.

Hvordan hænger nummeret sammen med resten af jeres EP?

Clara: »Nummeret er meget simpelt bygget op. Ét vers og nogle omkvæd med forskellig tekst. Det er kommet meget intuitivt til, og der gik måske 20 minutter fra oplevelsen fandt sted, til jeg havde skrevet første del af omkvædet. Nummeret er uformelt, men oprigtigt og eftertænksomt«.

August: »EP’ens sange varierer over temaet ‘undskyldninger’. Undskyldninger til sig selv, sit yngre jeg og, som i ‘sorrygirl’, også til de mennesker, der har lidt under ens distræthed og egoisme«.

Hvordan hænger aomames visuelle univers sammen ‘sorrygirl’?

Clara: »Sangens visuelle univers afspejler netop den her dæmon som altid følger én og mit ønske om motivet med en pige og en kærlig djævel udspringer nok også af, at pigen (måske) har nogle af de samme træk som mig. Hun går jo igen i de sange, jeg har skrevet teksterne til. Jeg har også en tatovering, med et lignende motiv. Jeg er meget forelsket i tanken om den søde dæmon/djævel og bruger den tankegang til at håndtere mine dårlige sider og oplevelser – på den måde bliver det en ledsager og ikke en fjende«.

Singlen ‘sorrygirl’ udkommer den 8. oktober 2021 via W.A.S. Entertainment.