Brimheim: “Fuck hvor er jeg dårlig til at leve livet!”

Dansk/færøske Brimheim udgiver EP om menneskets indre afsøgen og afstikkere på vejen mod at finde sig selv. “Myself Misspelled” udkommer den 16. oktober 2020.


Foto: W.A.S. Entertainment.

Med mørke, flygtige guitarer, naivt programmerede trommemaskiner og en stærk og inderlig vokal kan Brimheim bedst beskrives som det illegitime kærlighedsbarn af Florence Welsh og PJ Harvey - en goth teenager, der lytter til Radiohead og læser Murakami. Bag Brimheim finder vi sangerinde og sangskriver Helena Heinesen Rebensdorff, hvis kunstnernavn stammer fra hendes færøske ophav:


“Brimheim er min færøske families efternavn, og det betyder ‘brændingens hjem’. Jeg føler mig stærkt knyttet til Færøerne og finder stor inspiration i den færøske natur, kultur og historie, så jeg tog Brimheim som kunstnernavn for at udtrykke den dybe forbindelse, jeg føler til min mors hjemland. Og så lyder det også bare poetisk,” udtaler hun til det færøske medie Info.


Poesien er dog ikke blot at finde i kunstnernavnet - det er også en helt central del af Brimheims musikalske univers, der er centreret om den samme slags eksistentielle sårbarhed, som også kan findes i Mitski og Julia Jacklins arbejde. En sårbarhed, der er helt central for Brimheims debut EP “Myself Misspelled”, som kredser om hendes egen historie og om temaet "Fuck, hvor er jeg bare dårlig til at leve livet" (hendes egne ord).


Hver af EP’ens sange tager således udgangspunkt de indre kampe, Brimheim har måtte tage med sig selv i en turbulent og transformativ periode. “Four Chambers”, der er åbningsnummeret på EP’en, repræsenterer dermed startfasen til en periode, hvor hendes personlige udvikling tog fart i efterspillet af et forlist forhold til en giftig person. På samme vis behandler førstesinglen “Kafka” den identitetsdannelse og hyper-selvbevidsthed, som Brimheim oplevede i sine ungdomsår, hvor hun troede, at hun skulle være producer og lave elektronisk musik - men i virkeligheden var singer-songwriter.


“Jeg tror, at det er ret universelt at gennemgå store indre kampe og forandringer i takt med, at man bliver ældre. I den proces er der mange hårde lektier: At møde sine svagheder og fejltagelser, og måder hvorpå man har gjort - og måske stadig gør - skade på sig selv og andre. Det gør vi alle sammen. Det er bare et spørgsmål om, hvordan vi håndterer det faktum, og om vi er i stand til at tage ansvar. Det er ægte modenhed at kunne det, og det er en livslang rejse.”


Med “Myself Misspelled” rammesætter Brimheim dermed de indre kampe, som er en del af menneskets identitetsdannelse. Kampe, som hun på fineste vis formidler med både ængstelse og ærlighed; håb og humor.


“Myself Misspelled” udkommer den 16. oktober 2020 via W.A.S. Entertainment.