Brimheim om ‘Call It What You Want’

Den 2. april udkommer Brimheims måske mest personlige single til dato. ‘Call It What You Want’ er en rørende, queer kærlighedsfortælling om Brimheim og hendes kone. Læs mere om historien bag sangen i interviewet her.

Foto: Cover art til 'Call It What You Want'.


Hvad har inspireret dig til at skrive nummeret?

»Historien i ‘Call it What You Want’ tager udgangspunkt i første gang, jeg overnattede hos min kone, Lorri, i hendes forældres lejlighed i midtown i New York. Lorri’s forældre er desværre ikke accepterende over for hendes homoseksualitet, særligt ikke hendes mor, så jeg har faktisk aldrig mødt dem.«

»Lorri boede stadig hos dem på det tidspunkt, så første gang, jeg sov hos hende, var det kun muligt, fordi forældrene var taget ud at rejse. På trods af det, blev jeg fuldkommen rædselsslagen, da vi skulle til at falde i søvn. Mine tanker blev ved med at kredse om scenarier, hvor hendes mor trådte ind af døren, fordi flyet var blevet aflyst eller sådan noget, og at hun så prompte ville smide Lorri på gaden og slå hånden af hende. Ud fra hvad jeg har fået fortalt, er moren et meget intimiderende menneske, som har været helt vildt hård at vokse op med, og da jeg lå der og ikke kunne sove af ren og skær angst for, at hun skulle dukke op, følte jeg simpelthen så stor en empati med min kone. Hele sit liv har hun levet med den form for ulmende frygt. Frygt for ikke at blive accepteret, frygt for at blive udstødt fra sin familie og for at blive opdaget i en af de løgne, hun har været nødt til at fortælle, for at kunne overleve.«

»Alt det her skete før vi blev gift, og nu hvor vi bor sammen langt fra hendes forældre i New York, er vores liv heldigvis ikke lige så præget af den friktion, som forholdet til hendes mor repræsenterer.«

Hvad ønsker du, at en lytter skal få ud af, at høre nummeret?

»Min ambition med sangen er, at lytteren skal føle sig inviteret ind i et rum, hvor der er smerte og melankoli, men samtidig er fyldt med håb, kærlighed, udholdenhed og varme. Den intersection er sådan lidt my ‘shtick’. Jeg håber folk får lyst til at skråle med – om det er i bilen, brusebadet eller til koncerter. Kuldegysninger er min yndlingsreaktion, så det håber jeg især på. Måske endda at nogen føler sig set og mindre alene.«

Hvordan hænger nummeret sammen med dit nye projekt?

»Lige nu er jeg stadig ved at danne mig et overblik over, præcis hvad det er for et album, jeg er igang med at lave. Meget af materialet handler om depression og eksistentiel angst, da jeg har haft en alvorlig og lang depressiv episode det meste af sidste år. I den periode så jeg samtidig min musikkarriere begynde at blomstre og jeg oplevede den anerkendelse, jeg har drømt om i årevis. Det var meget kontrastfyldt, og jeg var ked af, at jeg ikke var i stand til at omfavne og nyde den opmærksomhed og travlhed, jeg pludselig stod midt i. Jeg havde mest af alt bare lyst til at forsvinde. Helt væk fra jordens overflade. Når jeg har kæmpet med depression og psykisk sårbarhed i tidligere forhold, har det altid gjort det værre at have en kæreste, fordi de partnere, jeg har haft, har håndteret det dårligt, og ofte har det endda sluttet relationen. Men i mit forhold til min kone føler jeg mig mere tryg og støttet end nogensinde før. I en sådan grad at det helt konkret har holdt mig i live. Derfor kredser en del af materialet også om den kærlighed sidestillet med en ekstremt udfordret psyke. I dunno… Livet er virkelig en rutsjetur med nogle ekstremt kontrastfyldte yderpunkter, og det forsøger jeg at indkapsle i alt, hvad jeg laver.«

Er der andet, som du synes er vigtigt at fremhæve ved nummeret?

»Jeg skrev sangen i sin første inkarnation i samarbejde med min ven RK Kolding i 2019. Vi legede med nogle akkorder over et beat i hans nye studie på Amager, og jeg sang noget meget hurtigt nedskrevet tekst ind over. Det var midt i mit lidt strukturløse halvnonsens, at omkvædet opstod, og vi fik bare med det samme følelsen af, at – “YES! her er der et eller andet helt særligt”. Når man får sådan et yummy moment foræret af universet, kan det være en intimiderende udfordring, at få resten af sangen til at leve op til det potentiale, som en enkelt linje kan repræsentere. Så den lå i skuffen et stykke tid, indtil jeg valgte at tage den med til den første session, jeg havde med producer Søren Buhl i december; et samarbejde, som var sjældent gnidningsfrit fra start.«

»Under de sessions, hvor vi arbejdede på produktionen, blev det helt tydeligt, at de lidt tomme verstekster, jeg havde haft med, måtte skrottes helt og erstattes med noget, der var ærligt og ægte. Jeg vidste, at jeg godt ville skrive et queer love anthem inspireret af mit eget liv, og jeg brugte nogle lange dage på at strikke noget sammen, jeg synes var værdigt. Jeg fik en masse sparring af mine kære venner og kollegaer, Søren Manscher og Amanda Lea Kempf og selvfølgelig Lorri, som hjalp mig med at nå ind til sagens kerne.«

»Et andet element, der virkelig løfter sangen, er Austin Tecks-Bleuers basroller. Austin er musiker og producer og min bedste venindes mand, som bor i Montreal. Bassen er bevægelig og dynamisk og giver nummeret noget tiltrængt bounce. Sammen med trommerne grounder den tracket i en mere indie-rocket lyd, som danner fin baggrund til den poppede melodi og bløde indpakning. Egentlig tror jeg ikke på genrer. Jeg synes, det er åndsvagt og dødssygt at binde sig til en bestemt lyd. Med det her nummer synes jeg, det var vildt spændende at læne mig heeelt ind i poppen og lave noget super umiddelbart, som bare tilfredsstiller ørene med det samme – både i melodi og produktion. Det synes jeg er lykkedes rigtigt godt.«


'Call It What You Want' udkommer den 2. april 2021 via W.A.S. Entertainment.