Brimheim om ‘hey amanda’

Den 18. november udkommer Brimheims tredje single ‘hey amanda’ – en sang, der hylder kærligheden mellem Helena og barndomsveninden Amanda. Brimheim synger dig nostalgisk tilbage til en tid uden så mange bekymringer, og du kan læse mere om ‘hey amanda’ i interviewet her.

Cred: Sofi Hellberg Olsson


‘hey amanda’ handler om dit forhold til din barndomsveninde Amanda. Hvorfor fik du lyst til at skrive en sang om jeres venskab?

»Af god grund findes der masser af romantiske kærlighedssange, men der findes ikke så mange kærlighedssange om venskaber – selvom særlige venskabsrelationer kan være mindst lige så vigtige som kærester. ‘hey amanda’ er mit bud på hvordan sådan en kan lyde«.

»Amanda og jeg blev venner, da vi var 10, og hun er en af mine tætteste venner den dag i dag. Vores venskab har haft en ubeskrivelig betydning for mit liv – især fordi vi sammen udviklede en fælles interesse for kunst og musik i nogle meget påvirkelige år. Jeg føler, at det er noget virkeligt særligt – at gå sammen ind i voksenlivet, se hinanden blive til dem vi er og samtidig stadig holde fast i venskabet. Jeg er enebarn, så Amanda er ligesom det tætteste jeg kommer på at få søskende. Hun bor i Montreal nu, så desværre ser vi ikke hinanden så ofte. Derfor ville jeg skrive en sang, der hylder venskabet med udgangspunkt i barndommens nostalgiske begyndelse«.

Hvad håber du, at lytteren får ud at lytte til sangen?

»Jeg håber, at sangen lander lige midt imellem følelsen af nostalgisk længsel og følelsen af at køre alene i bil og skråle med på musikken«.

Er der noget særligt, du gerne vil fremhæve ved nummeret?

»Jeg synes det bedste ved nummeret, er at det har to omkvæd, som kommer lige i rap. Lige som man tror, at omkvædet afsluttes, fortsætter det og går endnu højere op. Jeg er virkelig også glad for panning’en på trommerne, som er lidt usædvanlig. Det giver en følelse af, at hele arrangementet er lidt off/skævt. Den snublende tromme, der kun liiige rammer markeringen og fylder rummet mellem vers og bro, er sindssygt lækker«.

‘hey amanda’ udkommer d. 18. november 2022, og hendes debutalbum ‘can’t hate myself into a different shape’ udkommer den 28. januar 2022 via W.A.S. Entertainment.