Brimheim om ‘poison fizzing on a tongue’

Den 23. september udkommer Brimheims single ‘poison fizzing on a tongue’, der handler om at finde en indre kraft til at bryde med en giftig relation eller giftige tankemønstre, når de har overtaget kontrollen. Læs mere om tankerne bag sangen i interviewet her.


Cred: Hey Jack

Hvad har inspireret dig til at skrive nummeret? Og hvad handler det om?

»Sangen er en fiktiv fortælling om at være fanget i et klaustrofobisk rum med en giftig person. Det kan forstås direkte, som hvordan det føles at være i et romantisk forhold med en narcissist eller psykopat. Fortællingen kan også forstås mere metaforisk, hvor antagonisten i teksten er patriarkatet og symboliserer, hvordan internaliseret sexisme og misogyni optræder inde i os alle. På den måde handler sangen også om alle de indre kampe jeg selv har haft for at fri mig af det tankesæt«.

»Det giftige er tillokkende i starten, men masken krakelerer altid på et tidspunkt og man forstår pludselig, at man er fanget, isoleret og har mistet sin selvrespekt. Langsomt men sikkert har man ladet sine grænser overskride én efter én«.

»Fortællerstemmen har stadig en flig af sig selv tilbage og har indset, at det er nødvendigt at bryde ud, selvom det er en proces, der trækker ud. Fortælleren har fået øje på manipulationen og er fuld af fortrydelse, men samtidig også parat til at kæmpe imod, bryde ud og holde fast i sin kerne. For uanset hvor nedbrudt man er, er der en indre livskraft, som aldrig kan tages fra én og i sidste ende er det trangen til frihed der vinder«.

Hvad ønsker du, at en lytter skal få ud af at høre nummeret?

»For mig er sangen meget cinematisk og helt vildt stemningsmættet. Teksten og de metaforer, jeg bruger, skal være op til lytterens egen fortolkning – det er med vilje, at noget af det er ret abstrakt, for i sidste ende er min intention underordnet. Jeg håber, at lytteren føler sig taget med af stemning, harmonik, tekstur, performance og ord, og at det hele tilsammen skaber en kunstnerisk oplevelse, så lytteren danner sine egne indre billeder og sin egen rejse«.

Hvordan hænger nummeret sammen med dit nye projekt?

»‘poison fizzing on a tongue’ er måske ikke, hvad man ville kalde en oplagt første single, men efter at have udgivet to singler som begge var store kærlighedsbaskere, havde jeg lyst til at vise en mørkere og mere alternativ side af, hvem jeg er som kunstner. Nummeret er mere elektronisk båret og trip hop agtigt og det er en side af Brimheim, som jeg ikke har vist før. Eftersom meget af albummet handler om depression og dens mange grimme ansigter, føltes det passende at skyde forløbet i gang med en single, der hviler i sit mørke​​«.

Er der andet, som du synes er vigtigt at fremhæve ved nummeret?


»Jeg er virkelig virkelig stolt af ‘poison fizzing on a tongue’ og den er helt klart en af mine favoritter fra albummet. Den foruroligende stemning i arrangementet og detaljerne i teksturlagene er den perfekte iscenesættelse til historien. Da Søren og jeg begyndte arbejdet på den, kendte vi ikke hinanden vildt godt endnu, og jeg tror, at processen omkring singlen var med til at bekræfte, hvor stærkt og ubesværet et samarbejde vi har. Sjældent har noget føltes så let og magisk, så hurtigt. Vokalperformancen i hele den sidste del af sangen er f.eks. one take og vi har i alt lavet måske tre takes på hele leadvokalen. Jeg følte mig meget opslugt og fri til at udtrykke den desperation, som ligger under overfladen og får lov at stikke sit hoved frem til sidst, uden at blive fuldkommen forløst. Der er en suspense hele vejen igennem, som er meget dragende og suger dig ind i sangens univers med det samme«.

»En detalje jeg virkelig elsker ved arrangementet er, at alle lydene i den elektroniske del af beatet, samt i flere af teksturerne, er samplet fra støjen på en memo-optagelse, jeg havde af den akustiske demo på min telefon. Du ved, de første sekunder, hvor sangen ikke er gået i gang endnu, og man lægger telefonen til rette for at optage, mens man kan høre nogen røre ved sit tøj eller strejfe bordet osv. Jeg synes virkelig, at de reallydssamples giver en rig dybde til lydbilledet og det var en elegant måde at binde sangens udgangspunkt op på det mere elektroniske resultat«.

‘poison fizzing on a tongue’ udkommer den 23. september via W.A.S. Entertainment