Elisha: »For mig er sårbarhed og selvsikkerhed to sider af samme sag«

Efter en svær opvækst og lang tids søgen for at blive den bedste udgave af sig selv, har Elisha haft tid til at puste ud skabe de helt rigtige rammer for sin musik. Albummet ‘Transitions’ markerer en ny begyndelse for den unge sanger, og albummet er en søgende fortælling om kærlighed, frihed og den bittersøde erkendelse af, at livet forandrer sig.


Når det kommer til musikken, er Elisha ikke bange for at drømme stort. Han har tårnhøje popstjerneambitioner og drømmer om spille på de helt store scener. Det er den ene side af Elisha. Den anden side elsker at filosofere, læse, lære og reflektere over en fortid, der er mere kompliceret end de flestes.


Elisha er født og opvokset i Congo, nærmere bestemt det voldelige og krigsramte område Bukavu. Med forældre der forsøgte at afskærme ham fra den voldsomme virkelighed, blev Elisha ofte sendt væk i flere år ad gangen, for at bo i sikkerhed hos fjerne familiemedlemmer.


»I størstedelen af mit liv, er jeg flyttet fra sted til sted. Jeg tilknyttede mig aldrig rigtigt til noget, og hvis jeg en sjælden gang imellem gjorde, blev det revet væk fra mig med det samme. Jeg har altid vidst, at det var uundgåeligt, så de venskaber jeg undervejs opbyggede, var jeg klar over ikke ville holde længe. Derfor blev jeg nødt til at lære mig selv at være omstillingsparat og observant, så jeg hurtigt kunne falde til et nyt sted og tilpasse mig mine omgivelser, uden at vække for meget opsigt«.


Den ustabile opvækst præget af konstante flytninger grundlagde en stor usikkerhed, rodløshed og generel mistillid til relationer dybt i Elisha. Med ‘Transitions’ bruger Elisha nu sine oplevelser til at reflektere over sit liv, og hvordan han rent menneskeligt er vokset af disse oplevelser.


Vendepunktet

I 2011 flygtede 14-årige Elisha med sin familie til Danmark, og det blev starten på et mere stabilt og trygt liv. Elisha begyndte i dansk skole og fandt for første gang i sit liv noget han endelig virkelig brændte for; nemlig musikken. Det ledte i hans sene teenageår til en pladekontrakt med et stort pladeselskab.


Musikken hjalp Elisha til at lande et sted i sit liv, hvor han kunne finde sig til rette, og langsomt kunne han begynde en indre proces, hvor han forsøgte at lægge sin ustabile fortid bag sig. Med albummet ‘Transitions’, det første fuldlængde album, Elisha udgiver gennem W.A.S. Entertainment, forsøger han at vende sin kaotiske opvækst til en styrke, der samtidig markerer en ny begyndelse.


‘Transitions’ er et vendepunkt for Elisha, der ved at omfavne sin fortid bevæger sig mellem sårbarhed og selvsikkerhed, med en hudløs ærlig og nærværende portrættering af sit allerinderste. Det er, ifølge Elisha, den eneste måde han kan komme videre i sit liv på – ved at opbygge en indre selvsikkerhed og se fremad.


»For mig er sårbarhed og selvsikkerhed to sider af samme sag, man kan ikke skille dem ad. Jeg har ikke noget imod at åbne mig helt op og vise mine sårbare sider, for i mit hoved, udstråler det samtidig styrke. Den eneste måde at se fremad, når man er blevet såret, er at opbygge en selvsikkerhed og komme videre, men samtidig aldrig glemme sin virkelighed«.


Elishas næste single ‘Mama’ er ude den 19. november 2021 gennem Dreamboy Pirates & W.A.S. Entertainment.