Ethics om 'The Pressure Is Mine'

Den 16. april 2021 udgiver Ethics deres anden single 'The Pressure Is Mine'. Læs mere om tankerne bag nummeret i dette interview med rockduoen.

Foto: Cover art til 'The Pressure Is Mine'.Hvad har inspireret jer til at skrive nummeret?


Casper: “Vi sad på en tankstation og spiste tørre rundstykker kl. 7 om morgenen på vej hjem fra en koncert og lang nat, der sluttede kl 5. Der er én i gruppen, der siger noget sjovt – alle griner – og Mathias siger til mig: ‘’hold kæft, hvor er du egentlig grim, når du griner’’. Det kræver meget ego og meget lidt selvindsigt at sige sådan noget, og det er det, som sangen handler om – send lorten videre men aldrig tilbage”.

Mathias: “Når klokken er 7 om morgenen efter en lang nat, så er der få fungerende hjerneceller tilbage, og det går altid ud over nogle andre”.

Hvad ønsker I, at en lytter skal få ud af at høre nummeret?

Casper: “At man kan nå nye højder i sit lille liv ved at tænke før man taler – i hvert fald engang imellem”.

Mathias: “Og så må folk gerne blive sendt tilbage til klistrede dansegulve, våde snav og bebumsede 1. g’ere til gymnasiefest”.

Hvordan hænger nummeret sammen med jeres nye projekt?

Casper: “Numrene kommer ud af samme tidsperiode, og det afspejler sig sikkert et eller andet sted. De omhandler problemer af den ene eller anden slags, og de rækker høfligt og kontant “fuck” til højre og venstre. Sangene på EP’en kæler alle sammen musikalsk for det auditive offer (lytteren), samtidig med at man får en sandhed skudt i ansigtet. Lidt som at få et blowjob samtidig med at man får en kæmpe lussing”.

Mathias: “Derudover er det den eneste sang, der direkte kan kobles til vores private forhold uden for musikken”.

Er der andet, som I synes, der er vigtigt at fremhæve ved nummeret?


Casper: “Læg mærke til den høje 2. stemme i omkvædene. Den lavede Patrick og jeg. Nej, vi har ingen testikler, men det lyder meget fint”.