FABER om ‘Alle Os På Landet’

Den 7. maj udgiver FABER ‘Alle Os På Landet’, der er førstesinglen fra hendes kommende album ‘Portrætter’. ‘Alle os på landet’ er en sang om at få knust sine forventninger til en kærlighedsrelation, og du kan læse FABER’s egne tanker om sangen i interviewet her.

Cover art til 'Alle os på landet'

Hvad har inspireret dig til at skrive nummeret?


»‘Alle Os På Landet’ er en sang om forelskelse. En glansbilledehistorie, der går op i røg. Den handler om at have så mange forventninger til, hvad en relation skal blive til, at man i stedet for at nyde relationen forbereder sig på at blive skuffet fra begyndelsen.

Man kan møde mennesker, der får en til at slippe alle sine egne vaner. Mennesker, der er så betagende, at de fejer benene væk under én. Og det sjove ved de mennesker er, at der ofte er flere, der falder pladask for dem. At man, når man ser tilbage på relationen, kan fornemme, at man ikke har været den eneste, der har haft drømme og forhåbninger om at sidde i et lille hus på landet med personen, sylte sine egne hjemmedyrkede agurker og kigge hinanden dybt i øjnene. Forelskelse er en vanvittig ting, og jeg har forsøgt at skrive en sang, der skulle rumme den “craziness” der kommer, når man føler sig uretfærdigt behandlet«.


Hvad ønsker du, at en lytter skal få ud af at høre nummeret?


»Jeg ønsker, at man skal føle sig rummet i det at være blevet såret. At man får en følelse af, at man godt må være vred, og at ting godt må tage tid. Jeg har forsøgt at give nummeret en snert af humor og sarkasme, samtidigt med at det skulle være inderligt og følsomt. Sangen repræsenterer de spørgsmål, man aldrig rigtigt fik stillet.

Mine tanker kan være tåkrummende, når jeg ikke forstår afslutningen på en relation.

Jeg havde brug for at sige dem højt i den her sang. Det kan jo være, der er andre der kender lidt til følelsen. Eller som bare har været lidt forelsket i bonderøven«.


Hvordan hænger nummeret sammen med dit nye projekt?


»Mit kommende album kommer til at bestå af 12 “portrætter”. Ligesom de andre numre på pladen er dette nummer også et portræt. Det bliver et album, som både har en ironisk distance til sig selv, og som oveni er det mest intime og ærlige, jeg har lavet. Attituden der er i “Alle os på landet” tror jeg giver et meget godt billede af, hvilken følelsesmæssig rutsjetur albummet kommer til at tage en med på«.


Gennem W.A.S. Entertainment udgiver FABER singlen ‘Alle Os På Landet’ d. 7. maj.