FABER om ‘I blanke øjeblikke’

D. 20. august udgiver FABER sin næste single ‘I blanke øjeblikke’. Det er en rørende sang om båndet mellem barn og forælder, og hvordan den relation ikke altid er så let og umiddelbar, som man ville ønske den var. Du kan læse meget mere FABERs inspiration til sangen i dette interview.

Foto: Phie Beckett Stenbæk

Hvad har inspireret dig til at skrive nummeret?

»‘I blanke øjeblikke’ handler om den ubetingede kærlighed, der er mellem barn og forælder, men også om hvordan man nogle gange må lukke helt ned for sine egne følelser for at kunne være i den relation. Som voksen begynder man også at se sine forældre i et lidt anderledes lys, og det kan føles som lidt af en åbenbaring«.

»For mig handler sangen om at skulle tackle, at sygdom bliver en del af relationen mellem barn og forælder, og at man kan blive så udmattet af det, at man når til et punkt, hvor man hverken kan føle glæde eller sorg. Og det giver dårlig samvittighed. ‘I blanke øjeblikke’ balancerer mellem kaos og kontrol – mellem et overvæld af følelser og manglen på samme«.

Hvad ønsker du, at en lytter skal få ud af at høre nummeret?

»Jeg håber, de får lyst til at synge med på det der gør allermest ondt <3«

Hvordan hænger nummeret sammen med dit nye projekt, og den foregående single?

»Mit debutalbum består af 12 portrætter. ‘I blanke øjeblikke’ er måske det mest direkte af dem alle; det er en beskrivelse af både en situation og en person, der fylder meget i mit liv. Den er også et eksempel på dét, jeg godt kan lide ved et portræt: man både får et indblik i den portrætterede og den, der portrætterer. Imens jeg skrev pladen, har jeg jo ikke kunne styre, hvad der er sket i mit liv, og portrætterne er dermed endt meget forskellige steder. Fælles for dem alle er dog, at de som samlet værk står som et meget klart portræt af nogle meget begivenhedsrige år i mit liv«.

Er der andet, som du synes, der er vigtigt at fremhæve ved nummeret?

»Jeg prøver at skabe musik, der er smukt og smadret på samme tid. Musik, hvor grundidéen kan være simpel og ligetil, men hvor dele stikker ud og ændrer nummerets følelse. Sangens lyrik og dens sammenhæng med det soniske univers har jeg især arbejdet meget med på dette nummer; hvordan det soniske taler sammen med, splitter eller giver ny betydning til det lyriske«.


‘I blanke øjeblikke’ er ude gennem W.A.S. Entertainment d. 20. august 2021