Fem stærke artister bekæmper ensomhed på ny julesingle

Updated: Nov 12, 2020

Rebecca Lou, Kamma, GRETA, girlcrush og Brimheim synger om følelsen af ensomhed i december måned på ny smuk julesingle. Håbet er, at andre i samme situation føler sig mindre alene. “This time of year (wake me up when December ends)” udkommer den 6. november 2020.

Foto: Freja Gyldendal Amby.


Julen er hjerternes fest. Således lyder en gammel sætning, der beskriver julen, som den ser ud for nogle - og i eventyrene. Men for mange mennesker, ser virkeligheden anderledes ud, og julen kan derfor være en ensom tid. For hvor hører man til, når man føler sig udenfor det familiefællesskab, man er født ind i, i en tid der er bundet op på familietraditioner?


Sanger og sangskriver Rebecca Lou har selv oplevet både hjertesorg og savn i juletiden. For hende, har december måned ikke været forbundet med glæde, forventning og familiesammenhold, med i stedet med sorgen over at skulle genbesøge gamle, ubehagelige minder. Rebecca Lou tog derfor initiativ til at skrive en sang om følelsen af ensomhed i december måned - en følelse, som hendes musikalske kollega Kamma delte med hende, og resultatet blev “This time of year (Wake me up when December ends)”.


“Sammen begyndte vi at skrive om de svære følelser, og om den hjertesorg man kan føle, når man går den mørke vintertid i møde. Det er en følelse, der vender tilbage år efter år, og som kan være svær at dele med andre. Men det er vigtigt tale åbent om det - og at skrive musik om det. For så snart man åbner op, inviterer man også andre ind, og måske kan det hjælpe os til at føle os mindre ensomme i juletiden.”


Undervejs i tilblivelsen præsenterede Rebecca Lou og Kamma tracket for andre artister, der kunne nikke genkendende til mange af de samme følelser, og på nummeret er det derfor ikke kun Rebecca Lou og Kamma, der synger, men også GRETA, girlcrush og Brimheim.

Sangen, der er produceret i samarbejde med Søren Buhl Lassen (Blaue Blume), er dermed et eksempel på det fællesskab, der skabes, når mennesker står sammen og støtter op om hinanden.


Den 6. november udkommer den smukkeste og mest rørende julesang til dato: “This time of year (wake me up when December ends)” - en sang, der skal vise andre i samme situation, at de ikke er alene, og samtidig inspirere til åben dialog om ensomhed og sorg i denne tid.


“This time of year (wake me up when December ends)” udgives via W.A.S. Entertainment.