girlcrush om “I’m Easy”

Den 9. oktober 2020 er girlcrush klar med singlen "I'm Easy". Læs mere om tankerne bag nummeret i dette interview med bandets trommeslager, Andrea.

Foto: Cover art til "I'm Easy" af W.A.S. Entertainment.

Hvad har inspireret jer til at skrive nummeret?

Jeg (Andrea) skrev sangen, efter jeg havde haft en sexdrøm om Nat - deraf linjen “dreamt about u last night, you’re so bright in my mind…” - så jeg var inspireret til at skrive en sexet sang. Jeg skrev den sådan lidt for sjov, skrev ét vers, omkvæd og c-stykket. Efter nogle måneder tog jeg den med i øveren, og vi prøvede den af, og jeg skrev det andet vers, mens vi holdt en ølpause.

Første vers handler om, når man er sammen med en person, f.eks. på en date, og er virkelig liderlig. Man kan slet ikke tænke eller snakke og vil bare gerne finde et sted, man kan knalde personen.

Andet vers handler om, at man så er taget i en park for at knalde, og man bare har brug for, at den anden person tager over og tager styringen, fordi man ikke kan tænke selv.

Jeg ville gerne skrive en sang som italesatte sex, sexlyst og sluttyness som en god ting og fra et ikke-mandligt perspektiv.

Hvad ønsker I, at en lytter skal få ud af, at høre nummeret?

Vi håber, at nummeret gør folk liderlige! Vi synes selv, at det er en mega sexet og lækker sang, der giver indblik i, hvordan begær kan opleves fra et queer og feminint perspektiv. Langt de fleste sange om sex er skrevet af mænd og beskriver seksuelt begær fra et mandligt perspektiv. Ofte er de ret objektificerende og handler om, hvor lækker og fuckable en specifik kvinde er. Som man f.eks. kan se på modtagelsen af WAP, er det stadig kontroversielt for kvinder (og personer med andre kønsidenteter end mand) at synge om sex. “I’m Easy” gør op med idéen om, at det er skamfuldt for andre end mænd at have lyst til sex og udtrykke sig åbent om det. Vi mener, at kvinder og queers skal kunne klæde sig, som de vil, og have sex med så mange de vil, uden at opleve slutshaming.

Hvordan hænger nummeret sammen med resten af EP'en?

Ligesom mange af de andre sange kan den måske opfattes som en slags historie om at være afviger. Hvor det i andre sange handler om at føle sig anderledes, fordi man er psykisk syg eller arbejdsløs, handler denne her sang om at føle begær og have lyst til kinky sex. Den giver et lille kig ind i et queer BDSM- og kinkmiljø, hvor mange giver sig selv lov til at leve fantasier ud og eksperimentere med nye måder at have sex på i nye konstellationer af åbne og poly-relationer.

Er der andet, som I synes er vigtigt at fremhæve ved nummeret?

Nummeret har en lidt anderledes lyd og er mere tung og sexet i feeling og udtryk end vores andre sange, som næsten alle er up-tempo og med en energisk energi. Måske det var derfor, at det tog en del tid og diskussioner, førend sangen fandt sin rette form i studiet. Nu er vi rigtigt glade og stolte af det endelige resultat.