GRETA om ‘Forever We’ll Be Dancing’

D. 26. august udgiver GRETA titelnummeret ‘Forever We’ll Be Dancing’ fra sit kommende album af samme navn. Tracket, der følger op på førstesinglen ‘Vibrant’, er en hyldest til den helt store kærlighed og handler om at have modet til at gå igennem ild og vand for hinanden. Du kan læse GRETA’s tanker om singlen her.


Photo: Cathrine Brix

Hvad har inspireret dig til at skrive nummeret?

»Sangen er inspireret af min mands historie. Min mand har kæmpet med depression, siden vi mødte hinanden, og det blev allerværst sidste forår. En af de ting, som har hjulpet ham til at komme ud af det, var faktisk noget så simpelt som fysisk bevægelse. At svømme og danse. At føle sig fri fra alt det tunge for en stund. Det blev omdrejningspunktet for mig, da jeg skrev sangen. Teksten er fyldt med vandmetaforer og sætningen “Forever We’ll Be Dancing” betyder for mig, at vi kan overvinde alt og altid vil danse sammen gennem livet, ligegyldigt hvor meget det går op eller ned«.


Hvad ønsker du, at en lytter skal få ud af at høre nummeret?

»For mig er ‘Forever We’ll Be Dancing’ en absolut power-sang med masser af fremdrift og plads til at danse. Så jeg håber, at folk også får den følelse, når de lytter til sangen. Og så er sangen jo en kærlighedssang til en man elsker og til livet, som vi alle danser igennem – selvom vi ikke kender vejen og det somme tider kan være svært at finde rytmen. Det er en opfordring til at at give sig helt hen i dansen«.

Hvordan hænger nummeret sammen med dit nye projekt?

»Det er titelsangen til albummet og sætningen “Forever We’ll Be Dancing” er for mig kernen af hele albummet. Det er et vaskeægte nattealbum og en kærlighedserklæring til min mand. Albummets sange rummer det dystre og livets forudsigelighed, men også håb, club, dansefest og kærlighed«.

Er der andet, som du synes, der er vigtigt at fremhæve ved nummeret? »Synth-soloen og hele lydbilledet, som er inspireret af et 80’er italo-disco-band, der hedder Cyber People (Void Vision). Hele sangen og titlen har allermest fundet sin form i Berlin og bærer stort præg af det. Kæmpe shout out til mine producers: Team Street Pulse, her især Ådne Meisfjord, som virkelig har hjulpet sangen i den retning, den er i dag. I processen har jeg givet mega meget slip på, hvor jeg troede sangen skulle hen, og det har virkelig betalt sig og løftet den til til næste niveau«.

‘Forever We’ll Be Dancing’ er ude via W.A.S. Entertainment d. 26. august 2021.