GRETA om ‘Nicht Allein’ og ‘Out of Mind’

GRETA er snart klar med intet mindre end to singler fra sit kommende album ‘Forever We’ll Be Dancing’. Den ene single ‘Nicht Allein’, som er på GRETAs modersmål tysk, og ‘Out of Mind’, som er på engelsk, er begge ude den 28. oktober, og begge singler handler om forandring og kærlighed på hver sin måde.

Cred: Cathrine Brix

Hvad har inspireret dig til at skrive ‘Nicht Allein’ og ‘Out of Mind’? Og hvordan føles det at udgive en single på tysk? »‘Nicht Allein’ handler om at befinde sig i en overgang og give slip. Både om at finde sig selv, men også at finde hinanden sammen i et parforhold. Den handler om dyb kærlighed og forbundethed, men også om ambivalens. Om at erkende vigtigheden i at mærke sig selv som individ og ikke kun i tosomheden. For selvom man ikke er alene, kan man stadig føle sig ensom«.

»Det er den første sang jeg har skrevet kun på tysk, og det var en meget let, befriende og utrolig powerful oplevelse. Oprindeligt var teksten skrevet til en ballade, men der var så meget rytmik i teksten, at jeg havde lyst til at fremhæve det endnu mere. Jeg har skrevet teksten i Berlin sammen med Judith Holofernes og Pola Roy fra bandet Wir Sind Helden (som jeg var kæmpe fan af som ung teenager). Sangen blev færdigskrevet og præproduceret med min ven Mads Kinnerup i Danmark. Vi lavede en ny version, og jeg indsang bare teksten som onetake uden egentlig at have lavet en melodi, og det fungerede bare med det samme. Sangen blev færdigproduceret i Berlin sammen med min producer Farao«.

»’Out of Mind’ var faktisk den allerførste sang jeg skrev til albummet. Det er en moment-indkapsling af følelsen af at blive lidt vanvittig i en absurd situation, hvor man føler sig fanget (for mig var det lockdown). En følelse af at miste tidsfornemmelsen og bare være tvunget til at vente på, at livet sker. På det tidspunkt, jeg skrev sangen, virkede det hele så absurd, at det nærmest var komisk, hvilket helt klart har bidraget til sangens udtryk. ‘Out Of Mind’ er både fyldt med længsel og håb«.


Hvad håber du, at en lytter skal få ud af at høre sangene? »Jeg håber, at lytteren vil sidde tilbage med en følelse af samhørighed, power og frihed, når de lytter til ‘Nicht Allein’. ‘Out of Mind’ kan måske give en lidt mere melankolsk og nostalgisk følelse i kroppen, men samtidig ønsker jeg også, at lytteren vil opleve en følelse af håb«.

Hvordan hænger sangene sammen med dit kommende album? »Hovedtemaet for hele albummet er transformation, men også dyb kærlighed. Det afspejler både ‘Nicht Allein’ og ‘Out of Mind’ på hver sin måde«.

»Jeg følte mig meget kunstnerisk fri, da jeg skrev albummet, fordi musikken har været mit holdepunkt, flugtsted og lys i en mørk tid. Både under lockdown og Corona-tiden samt min mands sygdomsforløb, mærkede jeg dyb kærlighed og forbundethed, men også en længsel efter at bryde ud, være fri og leve livet og et håb for at vende tilbage til normalen igen en dag«.


‘Nicht Allein’ og ‘Out of Mind’ er begge ude den 28. oktober gennem W.A.S. Entertainment.