Junior Brown: »Man skal turde at tage chancer«

Updated: May 3, 2021

Det lå ikke umiddelbart i kortene, at Junior Brown skulle jagte drømmen om musik. Men nu debuterer den dansk-jamaicanske sanger med sit dunkle pop-univers, der sætter musik til de følelser og refleksioner, som kan være svære at sætte ord på.

Foto: Sofi Hellberg Olsson

Jamaica, Odense, København. Junior Brown har rødder alle tre steder. Navnet Junior Brown stammer fra den politibetjent, der fandt ham på gaden i Jamaica, og opkaldte ham efter sig selv, inden Junior senere blev adopteret og startede en stille opvækst på Fyn med fodbold, venner og leverpostej – og senere musik.


»Jeg spillede på hold med en af mine venner, og vi drømte selvfølgelig om at blive professionelle fodboldspillere. Men når man træner syv gange om ugen, har man brug for at lægge hovedet i blød i noget helt andet. Jeg har altid spillet klaver, og min ven spillede guitar, så det havde vi sammen ved siden af fodbolden«.


Selvom det ikke var en interesse, der ellers fyldte i hans fodbold-prægede vennekreds i OB, blev musikken og det kreative en større og større del af Junior Browns liv. For ham blev musikken et frirum, og klassisk klaverspil blev snart skiftet ud med Coldplay-ballader, Bruno Mars og senere hen hans egen musik.


Ingen undskyldninger I takt med at Junior Browns musikalske interesse voksede, begyndte drømmen om en karriere inden for musik at spire. Det endelige skub kom, da Junior Brown rejste til fødestedet Jamaica, hvor han virkelig fik øjnene op for, hvor anderledes han liv kunne have set ud, hvis han ikke var blevet adopteret.


Tankerne om livet og de skrøbelige tilfældigheder, der ofte er med til at forme det, fik overbevist Junior Brown om, at han ikke måtte lade drømmen om en musikkarriere passere uden at have givet alt, hvad han havde. Derfor blev al hans energi viet til at dygtiggøre sig som sangskriver, sanger og performer.


»Det kan være nemt at finde på undskyldninger for, hvorfor man ikke får gjort alt muligt. Og det går jo ikke rigtig, hvis man gerne vil forbedre sig. Det er nok kernen i det for mig – at jeg hele tiden vil udvikle mig og blive bedre. Uanset hvad man laver, skal man turde at tage chancer. Det vil jeg gerne have at folk tager med. At de lytter til min musik og får nogle tanker, der er større end bare mig«.


Med øje på bolden, har Junior Brown udviklet sig til en stilsikker og stemningsfuld pop-poet, der med sin bløde falset synger slagsange til de sene nattetimer, til følelsesmæssige tømmermænd og til de små glimt af lykke og eufori, der gør tilværelsen lidt lysere. De dansksprogede pop-produktioner hviler på en bund af stringent bas, skarpt backbeat og varme synthesizere, og viser os en artist, som vil frem i verdenen - og der er ingen undskyldninger.


Junior Brown udgiver sin debut EP 'Under Min Hud' den 17. september via W.A.S. Entertainment.