Junior Brown om ‘Gjorde Det’

Updated: May 4, 2021

D. 30. april debuterer Junior Brown med sin allerførste single ‘Gjorde Det’. Tracket præsenterer Junior Browns elegante, detaljerige pop-univers, og det er en håbefuld sang om at kæmpe sig igennem et følelsesmæssigt mørke.

Hvad har inspireret dig til at skrive nummeret?

»Jeg skrev ‘Gjorde Det’ på et tidspunkt, hvor tingene begyndte at se lidt lysere ud efter en periode, hvor jeg havde trukket mig tilbage fra det hele. Et tragisk dødsfald i min familie satte livet i et helt andet perspektiv for mig og resten af min familie. Dagene gik ekstra langsomt de første mange måneder og jeg kunne ikke rigtig fokusere på andet.


Samtidig var det en periode, hvor jeg følte mig valgt fra. Især i forbindelse med musikken, hvor flere folk, jeg arbejdede med, ikke rigtig troede på mig og projektet. Men det var egentlig det bedste, der overhovedet kunne ske. Det gav mig en helt udefinerbar motivation for at bevise noget. For mig betyder dét at blive valgt fra, at du skal bevise, det var en fejl. Men samtidig skal du også kigge indad og arbejde med tingene. Det gælder i næsten alle aspekter af livet. I hvert fald gjorde det, at jeg lukkede mig inde og arbejdede med min sangskrivning især.


Så det var en tid, hvor jeg oplevede en blanding af fravalgs-følelsen og den kæmpe motivation, jeg fik af ud af den. Og endnu større – den sorg, som jo aldrig vil gå væk.


For mig handler ‘Gjorde Det’ om at acceptere personlige nedture og dårlige perioder, hvor dagene bliver ekstra lange. Men i den grad også at kunne klappe sig selv på skulderen, når man er på den anden side af det hele, eller at man har lært at leve med det. Overordnet tænker jeg, at det er en følelse, som de fleste har prøvet. Hvis ikke, så tror jeg de fleste vil mærke det, når verden bliver sig selv igen en dag, da vi jo alle sammen på en måde har været lukket inde nu i over et år«.


Hvad ønsker du, at en lytter skal få ud af at høre nummeret?

»Jeg håber egentlig bare, at lytteren tager hele den håbefulde vibe og budskabet med sig ind i sine egne personlige udfordringer. Eller at man måske tænker tilbage på en tid, hvor man havde det svært men kom igennem det«.


Hvordan hænger nummeret sammen med dit nye projekt?

»’Gjorde Det’ var dét nummer, som kickstartede hele den tid og proces, hvor jeg skrev de sange, som er med på min debut-EP. Så jeg føler, at det har sat tonen rent stilistisk i forhold til, hvad jeg tidligere har lavet, som var mere i den urbane genre«.


'Gjorde Det' er ude den 30. april 2021 via W.A.S. Entertainment. EP udkommer i efteråret 2021.