Kamma: »Jeg skulle løsrive mig fra min egen opfattelse af mig selv«

Updated: Mar 8

På sin debut-EP ‘Momentary Emotions’, der var en ærlig følelsesfortælling, lukkede Kamma os alle ind i sin egen sorgproces. EP’en afspejlede Kammas inderste og var overskygget af et mørke, der kredsede om hendes mors alvorlige sygdom. I 2022 udkommer Kammas debutalbum, der endnu engang forener et gennemtrængende tekstunivers med imponerende og generøse pop-produktioner.

Cred: Sofi Hellberg Olsson


Når man gennem hele sin opvækst har levet som en skygge af sig selv og set sig selv gennem andres øjne, kan det være enormt svært at slippe den grundlæggende reducerende følelse af at være værdiløs. Det var tilfældet for 27-årige Signe Rønsov, der længe har kæmpet med dårligt selvværd og kæmpet for at finde ud af, hvem hun egentlig er, og hvad hun vil med sit liv.


I mange år har Signe levet med en meget syg mor, der fik konstateret Alzheimers, da Signe var 15 år og en far, der aldrig har kunnet finde ud af at udtrykke sin kærlighed. Det har gjort, at Signe i årenes løb er blevet afkoblet fra sin familie, og hun har følt sig enormt alene og fastklemt. Men med sit kommende debutalbum, viser Signe at det muligt at komme ud af mørket og finde sig til rette i en svær situation. Signe føler sig endelig tilpas i sig selv og sin egen fortælling om, hvem hun engang var, men allermest hvem hun er i dag.


»Jeg har først i løbet af de seneste par år indset, at jeg jo selv kan bestemme, hvordan jeg lever mit liv, fordi jeg aldrig følte, at jeg selv havde muligheder eller at jeg måtte gøre, hvad jeg ville. Det er fucking sindssygt at finde ud af, og så stå i store Vega og tænke ‘lige nu gør jeg præcis det jeg gerne vil, og jeg er tilmed rigtig god til det’. Jeg har fundet ud af hvem jeg gerne vil være, og hvem jeg er på scenen. Jeg behøver ikke at være et eller andet mystisk væsen, når jeg optræder, jeg skal bare være mig selv.«


Med følelsesmæssige, kraftfulde og forløsende omkvæd, udfolder Kamma råt for usødet en vilje, der er stærkere end nogensinde før. En selvsikker og ærlig Kamma, der hviler i sig selv og som er kommet for at fortælle os alle sammen, at det nok skal gå. Vi kommer altid ud på den anden side, og det er okay at dvæle ved de mørke følelser. Men det er også okay at lægge dem bag sig og se fremad.


»Den her plade handler om at sætte sig selv fri fra forventninger, pres og traumatiserende oplevelser, der har sat en dyb forståelse i mig om, at ingen tager mig seriøst, og at jeg ikke er noget værd. Så på det her album tager jeg mig selv SÅ seriøst. Hver gang jeg tager mig selv i at tænke, at noget lyder for plat eller kliché, så siger jeg ‘nej, fuck det, for det er sådan jeg har det, så må det lyde sådan’. Det er popmusik, som alle kan forstå, og det er helt okay, for det er mig, der har skabt det, og det vil jeg faktisk gerne være helt vildt stolt over«.


Kammas debutalbum ‘Diary’ udkommer i 2022 gennem W.A.S. Entertainment.