Kamma om "Drowning"

Den 22. januar 2021 er Kamma klar med singlen “Drowning” - den første single fra hendes kommede debut EP, der er skrevet og produceret i samarbejde med Sune Rose Wagner (The Raveonettes, Psyched Up Janis). Læs mere om tankerne bag nummeret i dette interview med sangerinden.

Foto: Cover art til "Drowning".


Hvad har inspireret dig til at skrive nummeret?

“Drowning er en sang om at tage sig selv alvorligt. Jeg skrev Drowning i en tid hvor jeg stille og roligt var ved at bevæge mig ud af den skygge, der for mig har været min mors sygdom og den dårlige samvittighed over ikke at passe på hende og være der for hende, hver gang hun havde brug for det. Jeg har stadig mine svære minder med mig fra dengang, jeg oplevede min mor rigtig syg - dengang hun blev en anden - men i dag forsøger jeg hver dag at give mig selv lov til at leve mit eget liv uden at skulle forholde mig til hendes historie hele tiden. Det er en cementering af, at jeg er trådt et skridt væk fra det ansvar, der ligger i at skulle være en god datter på bekostning af mine egne følelser og behov.”Hvad ønsker du, at en lytter skal få ud af, at høre nummeret?

“Jeg ønsker mig, at lytteren skal mærke en forløsning i omkvædet, nærmest en fysisk fornemmelse af trommerne og bassen, der måske kan sætte svære følelser fri. At det svære, man bærer med sig, er noget, der kan bruges som en skrøbelig styrke. Og at man altid selv har ret til at leve et liv, hvor det ikke er ens ansvar at redde andre.”Hvordan hænger nummeret sammen med dit projekt?

“Nummerets tekst har rødder i projektets grundsten, som er fokus på svære minder og sorg. Jeg har brugt Kamma som talerør for svære følelser omkring familierelationer, angst og ensomhed, og Drowning sætter ord på både de store følelser fra min fortid, der stadigvæk står meget klart for mig den dag i dag, men som jeg heldigvis kan se på udefra, fordi jeg har arbejdet med mig selv og mine tanker og følelser omkring det.”Er der andet, som du synes er vigtigt at fremhæve ved nummeret?

“Drowning er første single fra mit samarbejde med Sune Rose Wagner (The Raveonettes, Psyched Up Janis), som har været et af mine musikalske idoler siden jeg var teenager. Det er stadig helt uvirkeligt for mig, at vi har skabt et musikalsk univers sammen, men jeg synes virkelig, at vi har ramt en nerve, der fører mig tilbage til en gammel passion for rockmusik, og en lyd, der kradser i den poppede melodis overflade og giver en stærk energi til mine sange.”