Kamma om ‘Good Daughter’

Den 26. november er Kamma ude med førstesinglen ‘Good Daughter’ fra sit kommende debutalbum. Singlen handler om at sætte grænser og anerkende sit værd som menneske. Nogle følelser Kamma længe har kæmpet med og endelig fundet mod til at sætte ord på. Læs mere om ‘Good Daughter’ i dette interview.


Cred: Sofi Hellberg Olsson


Hvad har inspireret dig til at skrive ‘Good Daughter’?

»Da jeg gik i gang med at skrive nye sange til mit debutalbum, ville jeg udfordre mig selv og skrive om noget af det, som jeg har skammet mig over i længst tid – min personlige historie om kampen med et lavt selvværd. Jeg har haft meget lavt selvværd som barn og teenager, og det er først indenfor de sidste 2-3 år, at jeg virkelig kan mærke en forandring inde i mig selv, i forhold til at føle, at jeg virkelig er værd at elske«.


»Grundlæggende ved jeg, at mit lave selvværd er groet ud af det miljø jeg voksede op i. Hjemme hos os var der mange dysfunktionelle dynamikker, og noget af det der fyldte en del, var min fars måde at tale om og til mig på. Han kunne altid finde måder, hvorpå han fik mig til at føle mig værdiløs. Blandt andet ved at kommentere på den måde jeg talte på, den måde jeg gik på, den måde jeg grinte eller så ud på. Jeg var ikke i tvivl om, at han elskede mig, men samtidig lærte jeg, at jeg skulle arbejde hårdt for hans kærlighed – for hvis jeg trådte forkert i forhold til det han ønskede jeg skulle være, gøre eller sige, så ville jeg komme til at høre for det eller blive grint af... Det gjorde mig nervøs, skrøbelig, bange og jeg følte mig så ufri. Min far kunne ikke selv se, hvordan det påvirkede mig, at han talte sådan om mig og andre mennesker. For ham var det nemmere at kritisere end at udtrykke beundring, respekt eller kærlighed«.


Hvad ønsker du, at en lytter skal få ud af at høre nummeret?

»Mit budskab i sangen er, at vi skal tale højt om de følelser og tanker, der følger med kampen for at få et bedre selvværd. I denne sang handler det om sætte grænser overfor det menneske, der gang på gang giver dig en følelse af, at du ikke er god nok. Og det har alle ret til. Uanset hvor, i din rejse mod at få det bedre, du befinder dig, så håber jeg, at min sang kan give en lille flig af styrke, omsorg og genkendelse. Alle fortjener at finde ud af, at de selv er ekstremt vigtige og fortjener anerkendelse og kærlighed for deres følelser, behov og hvem de er«.


»Jeg vil også gerne sætte fokus på, hvordan det, specielt som ung pige og kvinde, kan være meget svært at føle, at man har en plads i denne verden, hvor traditionelle hårde, maskuline værdier, som f.eks. ikke at give udtryk for sine følelser og behov, stadig fylder i høj grad. Uanset køn, alder, seksualitet, baggrund osv. har alle ret til at beskrive og udtrykke sine følelser og behov og blive respekteret for dem. Forhåbentlig er vi på vej mod en verden, hvor maskulinitet selvfølgelig også kan betyde blidhed, ømhed, kærlighed og tårer, ligeså meget som femininitet kan – helt uden skam eller fordomme. En verden hvor det ikke er forkert at føle det vi føler«.


Hvordan hænger nummeret sammen med dit nye projekt? Og hvordan adskiller det sig fra ‘Momentary Emotions’?

»Sangen var én af de første jeg skrev efter ‘Momentary Emotions’. På EP’en dyrker alle sangene en bestemt følelse, og kredser meget over min sorgproces, der har fulgt mig i mange år pga. sygdom i min nærmeste familie. ‘Good Daughter’ tager fat på tematikker, der har været betydningsfulde i mit liv sideløbende med denne proces. Produktionen er inspireret både af rock og hyperpop, og jeg har udfordret mig selv med en vokallinje, der leger mere med spring og endnu flere emotionelle detaljer end på optagelserne på ‘Momentary Emotions’. Sangen og produktionen åbner for et nyt kapitel i mit kunstneriske virke, hvor jeg udforsker mange sider af mig selv som sangskriver, vokalist og artist, der er blevet voksen og har fundet stor ro efter mange års kamp for frihed«.


Er der noget særligt, som du synes, der er vigtigt at fremhæve ved nummeret?

»I samarbejde med min producer Malthe Seierup er denne her catchy sang vokset ud af en traumatisk tid i mit liv, og det gør mig både glad og stolt at tænke på, at jeg kan bruge det, der i mange år var min største fjende, til at vise hvor langt jeg er kommet i dag. Og så håber jeg selvfølgelig, at lytteren kan mærke og spejle sig i teksten, stemningen og budskabet – det er det allervigtigste«.


‘Good Daughter’ udkommer den 26. november via W.A.S. Entertainment.