Kamma om "Something To You"

Den 23. oktober 2020 er Kamma klar med singlen "Something To You". Læs mere om tankerne bag nummeret i dette interview med sangerinden.

Foto: Cover art til "Something To You".


Hvad har inspireret dig til at skrive nummeret?

"Something to you handler om mit forhold til min far. Desværre et forhold der har været præget af svigt og en følelse af, at han aldrig fik sagt, at han elsker mig, selvom vi har været igennem svære tider sammen. Derfor husker jeg mig selv på hver eneste dag, hvor utroligt vigtigt det er, at tale åbent om det man føler i sine nære relationer. At man tør åbne munden og være sårbar overfor dem man holder af. Selvom det ikke altid er ord, der skaber en følelse af kærlighed eller accept, kan de sammen med kærlige handlinger gøre en kæmpe forskel for det menneske der modtager dem. Manglen på de ord har påvirket mit selvværd og den måde jeg så på mig selv da jeg var yngre, og det sidder stadig fast helt inderst inde. Det ønsker jeg aldrig selv at give videre til andre"

Hvad ønsker du, at en lytter skal få ud af, at høre nummeret?

“Jeg ønsker at lytteren skal lytte til nummeret, og tænke over de relationer der betyder mest for dem. Og mest af alt, at lytteren kan blive hjulpet til at mærke, at det er på sin plads og indimellem nødvendigt, at tale åbent og ligefrem til andre. At sætte grænser og åbne op for egne behov. Musikken svæver i en dyster og målrettet energi der bliver forløst i omkvædet. For mig repræsenterer det omkvæd retfærdighed og selvomsorg"

Hvordan hænger nummeret sammen med Kammas univers?

“Something to you handler om at kende sin egen sårbarhed, og turde vise den frem. Kamma repræsenterer et liv med mange følelsesmæssige op og nedture i kraft af en til tider meget smertefuld fortid. Det er den historie der på forskellige måder bliver repræsenteret i mine sange. Med Something to you har jeg skrevet et nummer, der giver mig selv modet til at tage styring i mit eget liv. Til at sige højt - at jeg ønsker mig mere, fra dem jeg står tæt på. Kamma giver mulighed for at udforske de op og nedture og virkelig udtrykke, hvor i processen jeg befinder mig. Selvom jeg stadig er tæt på den smerte jeg har oplevet, er Something to you et udtryk for, at man vokser og forhåbentligt kommer tættere på at kunne mærke, hvad man selv har brug for"

Er der andet, som du synes er vigtigt at fremhæve ved nummeret?

“Nummeret rummer både en dyster og bedrøvet note, der samtidig bliver til noget stærkt og forløsende. Nummerets dynamik og produktionens små finesser giver det for mig en energi, der både giver mig lyst til at køre i bil langs en kystlinje og gå lange ture sent om natten"