Kejser: Det er en styrke for mig at føle ting så hårdt

Updated: May 31, 2021


Foto: Sofi Hellberg Olsson


Kejser skriver storladne popsange, der både inviterer lytteren til at være eftertænksom og eksplodere i et virvar af lykke og eufori. Den 8. juni udgiver han sin debutsingle ‘Alt I Lys’, som er førstesinglen fra den kommende EP ‘Misser’, og du kan lære den poppede excentriker meget bedre at kende her.


Kejser er fascineret af intensiteter. Og så er det faktisk ligemeget, om det gælder hans kærlighedsliv, hans musik eller noget helt tredje – man skal føle noget, og det skal føles stærkt.


Bag det pompøse navn, Kejser, gemmer sig 28-årige Nicklas Kristoffersen, som er født og opvokset i først Frederikssund og senere på Christianshavn. Kejser laver ekstravagante, farverige popsange med danske finurlige tekster, der både formidler følelser i små detaljer og har store armbevægelser.


Inden han nåede dertil, var der mange andre musikalske universer, der optog ham – blandt andet norsk black metal, der faktisk ikke kunne blive hårdt nok, og hvor det var hverdagskost, at bandmedlemmerne havde morderiske tendenser.

Siden de unge metaldage har Kejser langsomt bevæget sig over i et mere poppet univers, hvor der ligesom i metallen er plads til at udforske det performative og storladne. Men i poppen kan Kejser give plads til mere feminine og androgyne elementer, som også er en stor del af hans person.


»Jeg tror, at jeg altid har fundet styrke i femininitet, fordi jeg nok altid har syntes, det var lidt åndssvagt, når mænd skulle puste sig op og være totalt mandebøvede. Det føles lidt påtaget. Det har heldigvis ikke rigtig været noget, jeg har tænkt over, at jeg skulle gøre vildt meget oprør mod eller kæmpe med, fordi det har føltes meget naturligt for mig at dyrke det bløde og feminine i min venstreorienterede københavner-boble«, fortæller Kejser.

Utopisk Disney-kærlighed


Kejsers debut-EP ‘Misser’ er en rejse ind i de følelser af ensomhed og længsel, der kan følge én i kølvandet på et brud. På trods af det beskriver han det ikke som et break-up album – men det er en EP, der beskriver den desperation der opstår, når man pludselig bliver konfronteret med, at virkeligheden ikke kan leve op til ens forestillinger om den helt store kærlighed.


»Jeg tror, at mange af sangene handler om, at jeg har en meget idealiseret forestilling om kærlighed. Der er nok mange, der har en full on Disney-forventning til et eller andet kæresteforhold. Men i virkeligheden er det jo ikke sådan, tingene hænger sammen. Jeg har lidt sådan en utopisk forestilling om kærlighed, hvor de der lidt kedelige perioder, de bare slet ikke eksisterer«.

Selvom Kejser er gået gennem flere brud og har fået knust sine forventninger til den utopiske kærlighed mindst 20 gange, så følger forventningerne og den ukuelige tro på Disney-kærligheden stædigt med ham:


»Det kan jo både gøre en skuffet, men det er også en styrke for mig at føle ting så hårdt. Jeg tror man kommer langt med en smule naivitet. Det er en af mine kvaliteter, samtidig med at det også kan være en last. Følelser generelt kan jo godt være lidt forræderiske. De kan føles som hele verden lige nu og her og kommer hurtigt til at føles som ens virkelighed. Det prøver jeg at arbejde lidt med. Jeg lærer mere og mere at have et lidt mere distanceret forhold til dem, så de ikke føles så intense hele tiden«.


Kejser udgiver sin debut-EP ‘Misser’ via W.A.S. Entertainment d. 29. juni.