Kejser om ‘Diskokugler & Balloner’

Updated: Jun 2, 2021


D. 15. juni udkommer Kejsers anden single fra hans kommende EP ‘Misser’. Singlen har den festlige titel ‘Diskokugler & Balloner’, og det er en sang om at give sig hen til sine forestillinger om den helt store kærlighed. Du kan læse meget mere om sangen i interviewet her.

Foto: Sofi Hellberg Olsson


Hvad har inspireret dig til at skrive nummeret? »Nummeret kommer af et gammelt SMS-digt, jeg skrev til min ekskæreste. For mig handler den om at have en naiv forestilling om kærlighed. Sådan en som mange mennesker nok stræber efter – sådan en rigtig Disney-basker-kærlighed, der sender dig med 120 i timen afsted på en lyserød sky. Sådan én hvor du zoner ud mens din softice smelter ned langs dine nye jeans, og du ubemærket smiler, fordi du er fuldstændig fortabt i kærligheden. Den slags kærlighed der på en måde ikke rigtig findes. Eller, måske findes den i små glimt. Det håber jeg i hvert fald. Men måske er jeg også bare biased af alle de amerikanske film, jeg har set. Jeg tror hurtigt, jeg kommer til at male den slags forestillinger ned over et forhold«.

Hvad ønsker du, at en lytter skal få ud af at høre nummeret? »Jeg håber, at folk, der lytter, vil få lyst til danse kinddans med deres nærmeste. Det var egentlig ikke intentionen med sangen, men jeg synes i det hele taget kinddans er mega undervurderet!«.


Hvordan hænger nummeret sammen med dit nye projekt? »Nummeret er et meget godt udklip af den fortælling, som resten af EP’en kredser om. Følelser som længsel og ensomhed spillede en stor rolle, da jeg skrev musikken. ‘Diskokugler & Balloner’ var en af de første sange, jeg skrev, hvor jeg følte, at mit band og jeg nåede ind til noget af det, vi gerne ville. Derfor er den nok et slags omdrejningspunkt for vores første udgivelse«.

‘Diskokugler & Balloner’ er ude via W.A.S. Entertainment d. 15. juni 2021.