lil cat om ‘i look hot in this dress’

D. 9. juli følger lofi-duoen lil cat op på deres debut-EP ‘tunes’ med singlen ‘i look hot in this dress’. Sangen er et ubekymret popnummer om tøjkriser, og du kan læse meget mere om den i interviewet her.


Hvad har inspireret jer til at skrive nummeret?

Cat: »Det var faktisk den allerførste sang, som vi skrev sammen under den første lockdown. Vi havde en periode, hvor alting var meget seriøst og alvorligt, og jeg tror, at vi havde brug for et eller andet, som vi kunne fordybe os i og drømme os væk i. Sangen handler om alle mine tøjkriser, og hvor ligegyldige de egentlig er. Det er vildt, hvordan små ubetydelige ting pludselig kan komme til at fylde enormt meget, når man mister overblikket og perspektivet i sit liv. En tøjkrise kan nogle gange føles som en vildt ægte krise, men det er jo ikke. Det er altså bare tøj«.

Hvad ønsker I, at en lytter skal få ud af at høre nummeret?

Mads: »For mig er der en dejlig opmuntrende lethed over sangen, som jeg håber, at lytteren også vil opleve. Jeg kan selv ret godt lide at lytte til opmuntrende musik, når jeg er trist, så jeg ikke bare ender med at sætte min ”Mads er ked af det”-spilleliste på repeat. Sangen er ikke et udtryk for, hvordan vi havde det på det tidspunkt, men nærmere, hvordan vi ønskede at have det. Cat har jo nøjagtig lige så mange tøjkriser, som før vi skrev den, så det er ikke sådan, at nu er vi bare glade, fordi vi har skrevet den sang. Det kan bare være ret fedt at lade som om nogle gange«.

Hvordan passer nummeret ind i lil cat-universet?

Cat: »I og med at det var den første sang, som vi skrev sammen, har den nok også været med til at udgøre en eller anden form for udgangspunkt for projektet. Vi har sidenhen skrevet en milliard sange, der på ingen måde lyder som ‘i look hot in this dress’, men som nok har det til fælles med den, at de alle er motiveret af en eller anden lyst til at prøvet noget nyt og skørt af. Sådan lidt ligesom at gå på legeplads. Vi skal prøve alle de ting af, som vi ikke nåede i går, og hvis vi begynder at kede os, så finder vi bare en helt anden legeplads. Det er derfor, at jeg elsker det her projekt«.

Er der andet, som I synes, der er vigtigt at fremhæve ved nummeret?

Mads: »Vi skrev sangen ude i mine forældres sommerhus, og det er nok også derfor, at det endte med at blive en ret glad sang, selvom hele landet lige var blevet lukket ned. Verden var på ingen måde den samme som den, vi kendte, men sommerhuset stod der bare som om, at intet var sket. Det var præcis den samme duft og den samme stemning, som jeg altid har forbundet med det sted, og det gav os helt vildt meget mod på det hele. Det sommerhus er skabt til at glemme både de store og de små kriser, og derfor var det netop den her sang, der kom ud af det, tror jeg«.


‘i look hot in this dress’ er ude via W.A.S. Entertainment d. 9. juli.