lil cat om ‘red blues’

D. 27. august udkommer lil cat med singlen ‘red blues’, der handler om noget så naturligt som menstruation. I interviewet her kan du læse om, hvordan lo-fi-duoen kom på den mere u-klassiske tematik, og hvorfor det giver utrolig god mening at lave en sang om netop det.


Cred: Sofi Hellberg Olsson


Hvad har inspireret jer til at lave et nummer om noget så "utraditionelt" som menstruation?

Cathrine: »Kvindekroppen er jo ret badass på både godt og ondt. Jeg har altid haft ret vilde menstruationssmerter og været meget følelsesmæssigt påvirket af min PMS hver måned, uden at jeg rigtig har været super bevidst om, at det var det, der skete. Det kommer nærmest helt bag på mig hver gang. Da jeg mødte Mads, blev jeg mere bevidst om det, fordi jeg seriøst var ved at gå fra ham et par gange, hvor jeg var totalt i mine følelsers vold og ikke anede, hvad jeg skulle stille op med mine PMS-følelser. Derudover har jeg aldrig rigtig brudt mig om, at der er ting, som man ikke må nævne, bare fordi det f.eks. har noget med menstruation at gøre. Så derfor snakker Mads og jeg helt åbent om det, og selvfølgelig skulle vi også skrive en sang om det«

Hvad ønsker I, at en lytter skal få ud af at høre nummeret?

Mads: »Jeg synes personligt, at det er ret syret, hvordan nogle af de mest naturlige ting i verden faktisk kan være ret tabubelagte. Det er jo en helt reel ting, at der suser hormoner rundt i kroppen, så jeg kan sgu godt forstå, hvis man får det lidt red-blues-agtigt. I min optik burde det være noget, som man kan sige selv til en familiefødselsdag, hvis det gør fucking ondt, og man er helt uoplagt. Fuldstændig ligesom man ville sige det, hvis man lige havde fået fjernet en visdomstand hos tandlægen eller whatever. Så jeg håber da helt klart, at sange som denne kan være med til at få folk til at tænke “fuck it, selvfølgelig skal vi snakke om det her”«

I sangen bliver der sunget "wonder why I’m loving hating red blues, every time I’m loving hating red blues" – hvordan skal det forstås?

Cathrine: »Altså det er jo mega træls at skulle tage smertestillende for at kunne sove, når ens kramper er værst – det hader jeg. Men der er også noget ret fascinerende ved at tænke på, hvor fucking seje alle vores kroppe er. Min krop arbejder jo sygt meget i den periode, og det har jeg vildt meget respekt for. Og så er der jo også det der med, at man tit forkæler sig selv lidt ekstra i den periode, hvor det gør mest ondt. Jeg får i hvert fald tit nogle ret skøre cravings, hvor jeg bliver helt obsessed med oliven, pandaslik og andre weird ting. Så det skal jeg altid lige huske at købe til mig selv i den periode. Det har man sgu fortjent, synes jeg«

Er der andet, som I gerne vil fremhæve ved nummeret?

Mads: »Jeg kan tydeligt huske, da Cat foreslog, at vi skulle skrive en PMS-sang. Det gav bare helt vildt god mening. Det fylder jo ret meget i vores forhold, fordi det påvirker Cat og dermed også er noget, som jeg er nødt til at forholde mig til. Så det har været helt vildt fedt at få lov til at være med til at lave den her sang. Det kan måske godt virke som om, at det bare er en sjov idé, men for mig betyder det faktisk ret meget, at vi har arbejdet med det her emne«

lil cat udkommer med singlen ‘red blues’ d. 27. august via W.A.S. Entertainment.