lil cat om "rock n roll"

Den 8. januar 2021 er lofi-duoen lil cat klar med singlen "rock n roll". Læs mere om tankerne bag nummeret i dette interview med kæresteparret bag lil cat, Mads Vadsager og Cathrine van Leeuwen.

Hvad har inspireret jer til at skrive nummeret?

Mads: "Vi skrev sangen, efter at Cat havde været sammen med nogle af sine veninder. Hun fortalte mig, at hun havde vist dem vores demoer, og at de bedre kunne lide vores popsange end vores rocksange. Som jeg havde forventet, gav det hende kun lyst til at lave endnu mere rockmusik, og det syntes jeg, at vi skulle skrive en sang om. I mine øjne er Cat nemlig et af de mest “rock n roll” mennesker, jeg kender til. Ikke sådan genremæssigt, men ift. hendes personlighed. Hvis jeg fx vil have hende til at rydde op, så er det værste, jeg kan gøre, at bede hende om det. Hun er én stor revolution."

Hvad ønsker I, at en lytter skal få ud af, at høre nummeret?

Cat: "Jeg får selv sådan en “jeg giver en fuck”-agtig fornemmelse, når jeg lytter til nummeret, og det håber jeg også, at lytteren får. Altså at man får lyst til at gøre sin egen ting, og at man tør omfavne lysten til at være på tværs både i parforhold og i venskaber. For mig ligger der en stor kærlighed i at være sig selv og at lade andre være sig selv. Det er jo en mega fed følelse, når man får lov til at skeje lidt ud. Jeg elsker, når Mads griner af mig i stedet for at blive irriteret på mig. Så ved jeg, at jeg har fundet den rigtige."

Hvordan hænger nummeret sammen med jeres nye projekt?

Mads: "Vores hensigt er ikke at skabe en krig mellem poppen og rocken, for i virkeligheden handler sangen ikke så meget om genrer. For os handler sangen mere om at have modet til at gøre sin egen ting i et forhold og at være cool med hinandens særheder. Vi er begge to nogle weirdos, men vi elsker hinanden for det. Selvom jeg nogle gange kan blive frustreret over Cats rebelskhed, så er det også det, jeg er blevet forelsket i og fascineret af. Hun ville jo være en mega kedelig kæreste, hvis hun altid var medgørlig."

Er der andet, som I synes er vigtigt at fremhæve ved nummeret?

Cat: "Jeg tror, at det er vigtigt at pleje sin “rock n roll”-ness og skeje ud en gang imellem. Det er sundt for både krop og sjæl. Desuden er alle mennesker jo kropumulige og umedgørlige nogle gange. Jeg tror, at alle har et indre rebelsk barn, der har lyst til at være på tværs. Det skal også have lov til at fylde, så det hele ikke bliver alt for voksent og pænt."