Mørkeblødt om ‘Tænker På Dig’

D. 23. april udkommer Mørkeblødts tredje single fra hans debut-EP ‘Lyst Mørke, Rar Uro’. ‘Tænker På Dig’ er en dyster, stemningsfuld popsang om kærlighedens skyggesider, og du kan læse mere om tankerne bag sangen i dette interview.

Hvad har inspireret dig til at skrive nummeret?


»Hvis jeg ellers husker rigtigt, så startede det med at jeg legede rundt med nogle forskellige synth-lyde og nogle brudstykker af beats. Det er sådan jeg typisk starter i min sangskrivning og kreative proces. Det er også sådan mange af de andre numre fra EP'en er startet. Nå men anyways; efter lidt nørkleri frem og tilbage ramte jeg pludselig den der "hov, det her kan sgu noget"-oplevelse. Der var et univers i de brudstykker her, der skulle udfoldes«.

»For mig bygger sangen ikke rigtig på en konkret historie. Jeg har mere prøvet at arbejde med nogle forskellige stemninger og billeder, jeg havde inde i hovedet, mens jeg lavede instrumentalen til nummeret. Når det så er sagt, så er det jo helt klart en sang om længsel, kærlighed og det mørke, der kan komme snigende inde i en, når noget ligger uforløst hen. Jeg har også hentet inspiration i min egen erfaring med de første store, voldsomme forelskelser, man oplever i den tidlige ungdom, hvor det kan være så uendeligt fantastisk og samtidigt gøre ondt som man aldrig har prøvet før«.

»I broen synger jeg "for dit kys det hvirvler op og falder tungt om mit bryst", og det er et forsøg på at skildre, at kærlighed kan være mindst lige så hård og tung som den kan være umiddelbar og let som en fjer. Og at det kan skifte enormt hurtigt mellem disse ekstremer, hvis man er i en meget intens forelskelse. Det, der for et øjeblik siden var "hvirvlende" og "let som en fjer", falder pludselig ned og er tungt, hvor jeg har prøvet at indkapsle, hvordan man nogle gange rent fysisk kan kan mærke hjertesorger i brystet/maven«.


Hvad ønsker du, at en lytter skal få ud af at høre nummeret?

»Jeg håber, at jeg har fået forløst den mega fede mavefornemmelse, jeg havde helt i starten på en måde, så lytteren kan mærke lidt af det samme. Hvis det er lykkes, så er det bare sygt fedt. Hvis nummeret nu også kan hjælpe nogen igennem kærestesorger, eller hvad der ellers får ens mave til at slå knuder, så kan jeg ikke ønske mig mere«.


Hvordan hænger nummeret sammen med dit nye projekt?


»'Tænker På Dig' er ligesom de foregående to singler, ’Drøm’ og ’Vi Danser’, blevet til ud fra kernen af ’lyst mørke og rar uro’, så på den måde vil jeg sige, at de har enormt meget til fælles, både i tematikker og produktion. Det er sjovt som ny artist at se, hvor meget der egentlig går igen i de numre, man skriver. Man bliver virkelig opmærksom på de ting, der bevidst og ubevidst rør sig i én og påvirker ens sangskrivning. Når jeg kigger tilbage på dette nummer, og de andre numre til min kommende EP for den sags skyld, så taler de helt klart ind i samme tematikker, æstetik og lydunivers og udgør tilsammen en fælles historiefortælling, hvilket jeg synes er meget fint.«