Mørkeblødt om "Vi Danser"

Den 20. november 2020 er Mørkeblødt klar med singlen "Vi Danser". Læs mere om tankerne bag nummeret i dette interview med manden i mørket, August Sandfær.

Foto: Cover art til "Vi Danser".


Hvad har inspireret dig til at skrive nummeret?

"Jeg havde i et stykke tid gået med den boblende fornemmelse af et lidt mere uptempo nummer i kroppen. Typisk bliver mine sange i den langsommere og lidt mere snørklede ende af bassinet, men nu skulle der ske noget nyt, kunne jeg mærke. Posen skulle rystes. Sådan gik jeg gik lidt underbevidst i noget tid og udformede idéerne og elementerne, jeg gerne ville arbejde med. Da jeg endelig fik taget mig sammen, og den reelle sangskrivning fandt sted, foldede nummeret sig lyn-hurtigt ud.

I perioden jeg skrev nummeret, var jeg meget fyldt af sådan en opgivende "fuck det hele, nu skal der festes og danses"-agtig følelse, hvilket også er den stemning, jeg har prøvet at indkapsle i nummeret. Det er på en måde en romantisering af “at gå hundene” - en måske lidt naiv og ungdoms-dum fascination og længsel efter at give total slip på alle former og forpligtelser for blot at være i sine følelser og drifters vold.

Jeg tænker, vi alle går og dagdrømmer om at give slip på det hele i ny og næ, selvom vi ved, at det er absurd og egoistisk. Men det er noget, vi har brug for i små doser fra tid til anden, for at kunne holde det hele ud. Lukke lidt damp ud.

Nummeret er også min egen lille modreaktion på den verden vi lever i, hvor det evige fokus på individet og dyrkelsen af præstationen til tider kan gøre mig helt syg og dårlig. Det er vigtigt at holde fast i ens frirum, hvor man bare kan skeje ud og danse helt vildt crazy, eller hvad man nu har lyst til."

Hvad ønsker du, at en lytter skal få ud af, at høre nummeret?

"Ideelt set håber jeg, at folk der lytter til nummeret for en kort stund bliver rusket ud af hverdagens grå masse for at finde danseskoene og frirummet frem. Hvis nummeret kan give det afbræk, der gør dagen lidt federe og mere levende igen, ville det være helt fantastisk!"

Hvordan hænger nummeret sammen med dit nye projekt?

"'Vi Danser' viser en lidt mere derudaf og ind-til-benet side af Mørkeblødt frem, som jeg især synes er tydeligt i lydbilledet med den mere minimalistiske æstetik og produktion, hvor jeg ellers tit kan have den tendens i min sangskrivning, at jeg bare plastrer lag oven på hinanden i en uendelighed.

I 'Vi Danser' har jeg været lidt bedre til at holde igen. Nummeret omfavner stadig nogle af de overordnede tematikker, jeg arbejder med, såsom længsel, melankoli, mørke, ungdom og drømme, så i det henseende er det en ret klassisk Mørkeblødt-shake - bare i en lidt anden indpakning, kan man sige."