moi Caprice: Klimaangst og kærlighedserklæringer


I 2020 fandt moi Caprice hinanden igen efter mere end et årtis pause, og bandet udgav deres femte album ‘Becoming Visible’. Nu er de allerede klar med deres sjette album, ‘Nine Lives’. Et album der føles mere ekstrovert og frigjort af forventninger og dogmer end bandet før har oplevet. D. 18. februar er bandet klar med tredjesinglen ‘Crocodile Tears’, der følger efter singlerne ‘Changing Together’ og ‘Eight Years’.


Cred: Sofi Hellberg Olsson


“Danmarks bedste indiepop-band er tilbage i fuldt flor,” skrev GAFFA i vinteren 2020 om albummet ‘Becoming Visible’, der cementerede moi Caprice’s gendannelse. Bandet var tilbage efter mere end 10 års pause, alt var kørt i stilling til en stor turné – og så ramte corona. Men som for så mange andre, blev lockdown også bandets mulighed for at fordybe sig på ny, og ud af stilstanden voksede det sjette album ‘Nine Lives’.


»Selvom pladen er blevet til i den MINDST fysiske tidsalder og ikke engang i øvelokalet, så er det en ret fysisk og dansabel plade. Det er virkelig en kvalitet for mig – at få musik til at blive fysisk. Endda selvom vi ikke kunne være sammen i meget lange perioder«, fortæller Michael Møller.


Hvor bandets sidste album, ‘Becoming Visible’, var en reunion-plade, der også skulle hjælpe med at finde en ny arbejdsform, er opfølgeren defineret af, at bandet igen er blevet stærkt sammentømret som gruppe og har fundet en anderledes lethed og eufori frem i deres sangskrivning. Melankolien kan moi Caprice nok aldrig løbe helt fra – men albummets ti sange er tempofyldte og dansable, hvilket man i den grad også mærker på ‘Crocodile Tears’.


Michael: »Faktisk er det den mindst tematiske plade vi har lavet i mange år. Sangene poppede op hist og her og blev til det de blev. Derfor er de tekstmæssigt også ret forskellige. Sidste plade havde et dogmatisk blik på, hvad vil det sige at vende tilbage, hvad vil det sige at genopfinde sig selv. Der går det her album fra klimaangst til store kærlighedserklæringer«.


Teamet fra den foregående plade om at genopfinde sig selv, er dog ikke helt glemt. »Det der med at blive ældre i en branche, der er så fokuseret på ungdom. Det er ikke let. Det har også fyldt i teksterne, og fået mig til at tænke: Hvorfor er det egentlig fordi vi laver det her? Det er jo nok fordi man bare ikke kan lade være«.


Casper: »Det er så vildt at have det her frirum, hvor man får lov til at lave noget musik med sine gamle venner, og tage afsted med Michael, Jacob og David. At fylde 50 og sidde i en Sprinter og køre til Jylland og høre på dårlige jokes. Det elsker jeg«.


Jacob: »Så kan man jo håbe, at det kan inspirere til, at det stadig kan lade sig gøre at blive ved med at være kreativ, selvom man er i en aldersgruppe, hvor andre bands ikke befinder sig. Den aldrende artist er et ikon!«


moi Caprice udgiver deres single ‘Crocodile Tears’ d. 18. februar gennem Glorious Records.