O/RIOH om ‘Money Pt. 1’

Sanger, producer og sangskriver O/RIOH er d. 10. september klar med førstesinglen ‘Money Pt. 1’ fra sit kommende album ‘Complex’. ‘Money Pt. 1’ handler om kapitalismens favntag om musikbranchen, og hvordan O/RIOH også selv kan se sig fanget i dens løfter om berømmelse og penge. Læs meget mere om sangen i interviewet her.
Cred: Sofi Hellberg Olsson


Hvad har inspireret dig til at skrive nummeret?

»For nogle år tilbage, umiddelbart inden vi startede Cech Records, (O/RIOHs pladeselskab red.) var jeg til ‘speed dating’ med forskellige gatekeepers fra musikbranchen. Alle, måske på nær én, gav mig samme råd: “Du skal fokusere på at lave det der ene hit”. Når jeg tænker tilbage på det, ser jeg for mig, at de allesammen så helt ens ud, ligesom Mr. Smith fra Matrix og talte helt synkront med samme stemme. Ret nøjer. Det er et billede på kapitalismens tag i musikbranchen, og hvordan den fordrer konkurrencementalitet og ensartethed. Samtidig er det et billede på mit eget forhold til kapitalisme. Jeg kan ofte opleve mig selv lefle for den, når jeg søger anerkendelse og succes, men samtidig hader og afskyr jeg kapitalisme big time. Men det kan I høre mere om i Money Pt. 2«.

Hvad ønsker du, at en lytter skal få ud af at høre nummeret?

»Jeg håber, at man kommer til at grine lidt og kan genkende sig selv stå der og hoppe og danse for at få nogens approval. Jeg blev klar over, efter min lille speed-dating experience, at det gad jeg faktisk ikke bruge ét sekund mere af min tid på, for jeg havde ikke lyst til at være eller gøre det som de efterspurgte – hvilket affødte at jeg og to andre startede pladeselskabet Cech Records. Sådan nogle situationer bliver sikkert ved med at opstå resten af livet, og nogle gange ender man med at ligge på sine grædende knæ med en lilla paryk på, smurt ind i flødeskum, før man opdager at man er blevet suget ind i kapitalismens agenda og har glemt sin egen«.

Hvordan hænger nummeret sammen med dit nye projekt?

»‘Money Pt. 1’ er åbningsnummeret på mit kommende album ‘COMPLEX’ som i alt har 15 tracks. Det er et album der tager forskellige temaer op, f.eks. penge, og belyser hvert emne fra flere sider. Som nævnt tidligere er der på albummet også et track med titlen ‘Money Pt. 2’, som har et helt andet blik på penge. Begge blik kommer fra mig og findes i mig, og det er på en måde dét, der er pointen med det her album. At vise min egen kompleksitet og at der sjældent (nok aldrig) findes én sandhed eller én måde at have det på – og det er fint«.

Er der andet, som du synes, der er vigtigt at fremhæve ved nummeret?

»Jeg kan rigtig godt lide humor, og jeg har på det her nummer, forsøgt at bruge det til at skabe en form for appel, tror jeg. Jeg bliver selv meget tiltrukket af humor og kan godt lide at føle mig sjov. Nogle gange er det lettere at omfavne sine egne kompleksiteter, hvis man kan grine lidt imens og måske møde dem med større kærlighed. Men det er faktisk en virkelig svær balance og det kan, i mine øjne, hurtigt tippe over og blive en meget problematisk tilgang, der dikterer at man altid skal kunne grine af sig selv på andres kommando - en agenda som jeg oplever er meget brugt i comedy branchen, og der vil jeg absolut ikke hen«.

‘Money Pt. 1’ er ude via W.A.S. Entertainment d. 10. september 2021.