Soél: “Gå ikke i panik, hvis det du gerne vil med dit liv ikke er sket i starten af tyverne”

Soél er et levende bevis på, at alle veje fører til Rom - men at det godt kan kræve en del afstikkere, før man finder frem til endemålet. Den 28. august 2020 udkommer hendes tredje single “Not Enough”.

Foto: Mads Siggaard Andersen


I et kommercielt og edgy univers finder vi Soél; en helt ny dansk artist, der skaber popmusik med et kæmpe udenlandsk potentiale. De catchy melodier understøttes af legesyge produktioner, der skaber et fængende og kantet pop-univers, som med sine kontraster stiller krav til lytteren.


Sangene er vedkommende, intelligente og dansable og i deres forgrund befinder den talentfulde vokalist Tine Soelberg sig, som med den gode melodi har publikum i sin hule hånd. Musik har altid været en vigtig del af hendes liv, men det tog alligevel lang tid før, hun fandt sin form og begyndte at udgive sin musik:


“Jeg har haft sindssygt svært ved at udgive det første og at skulle stå ved en lyd. Jeg er en stor pop-eksplosion, men jeg har på en eller anden måde ikke rigtig følt, at det var acceptabelt at være så vild med straight-up pop. Så i mange år har jeg prøvet at undertrykke det, men det har bare ikke føltes rigtigt.”


Ifølge Soél krævede det, at hun havde tid og plads til at afsøge og eksperimentere for at kunne finde sin egen vej. Tyverne bød derfor både på en bred vifte af forskellige musikprojekter samt en kandidatgrad i “cand.it”, og da hun fik tilbudt at rejse verden rundt som korsanger for Aqua, var der pludselig mindre tid til hendes egen musik.


“Jeg har da haft total fomo, når jeg har set alle mine musikkolleger udgive deres musik over årene. Jeg ville gerne havde søsat det her projekt, da jeg var 22, men omvendt ville jeg også være ked af, hvis jeg var gået glip af alle de oplevelser og den erfaring, jeg har gjort mig i løbet af tyverne.”


Som 31-årig debuterede hun derfor med singlen “Never mind” og udgav derefter “Exhale” tidligere på året. Begge numre blev samlet op af Spotifys kuraterede liste: New Music Friday i både Danmark, Island og Finland og bliver stadig samlet op af både kuraterede lister og uafhængige playlister såsom Indie Mono’s: ‘Clean Pop Hits 2020’.


Det er okay ikke at have en plan For Soél er det vigtigt at være ærlig og at møde folk i øjenhøjde. Hendes tekstunivers er uprætentiøst, ligesom hende selv, og symboliserer på den måde et ønske om, at alting ikke hele tiden skal være planlagt og perfekt. For fejltagelser er nøglen til udvikling, og udvikling fører fremdrift. Skal man rykke sig, må man derfor lægge nogle lærepenge i livets pengekasse.


“Man må ikke gå i panik, hvis det man gerne vil med sit liv, ikke er sket, når man er i starten af tyverne. Selv tror jeg aldrig, at jeg nogensinde vil komme til at tænke, at nu er jeg der, hvor jeg 100 procent gerne vil være. Uanset hvor jeg er, så vil jeg altid føle, at jeg også skal nå andre steder hen.”


Projektet “Soél” kommer derfor heller aldrig til at stå stille. For selvom Tine har fundet sin form og omfavnet sin guilty pleasure - popmusikken - så aner hun ikke, hvor det skal ende. Og det er faktisk helt ok, synes hun:


“Jeg ved ikke, hvor jeg ender henne med det her projekt. Jeg ved ikke, om jeg skal spille på en masse festivaler næste år, eller om det tager længere tid. Men det stimulerer mig, og er med til at gøre, at jeg har lyst til at arbejde for det.”


Singlen “Not Enough” udkommer den 28. august 2020 via W.A.S. Entertainment.