Soél om ‘Baby Guide’

Soéls graviditet vækkede en tornado af følelser inde i hende, og det er blevet til singlen ‘Baby Guide’. Læs hendes tanker om sangen i interviewet her.

Hvad har inspireret dig til at skrive nummeret?

Efter en lang graviditet, hvor jeg havde haft en forestilling om, at man helt naturligt ville nå til et punkt, hvor man bare var klar til baby, gik det op for mig, at jeg havde brugt ekstremt meget krudt på at forberede mig på fødslen, fordi den skræmte livet af mig. Jeg havde bare slet ikke overvejet alt omkring det at have en baby og blive forælder. Samtidig følte jeg mig så tung som et hus, at jeg egentlig bare gerne ville have at babyen snart fandt mod udgangen af preggotellet!

Jeg havde så mange modsatrettede følelser, og det var så angstprovokerende, at jeg næsten ikke kunne være i det. Og da jeg så sad i studiet med min producer Malthe, få dage før jeg gik i fødsel, kunne jeg mærke, at jeg havde behov for at prøve at få tankerne ned på papir. Og jeg havde brug for, at det ikke blev for højtideligt eller alvorligt. Jeg havde simpelthen brug for at skrive en tekst til mig selv som jeg kunne spejle mig lidt i. Og vi havde faktisk en kæmpe griner over det i studiet. Det var virkelig sjovt at skrive den her sang.

Foto: Mads Siggaard.


Hvad ønsker du, at en lytter skal få ud af at høre nummeret?

Jeg håber først og fremmest at lytteren kan grine lidt med mig af tematikken. Når det så er sagt, så er det jo ikke ligefrem det mest sexede eller populære emne at skrive sange om, så hvis der sidder nogle (kommende) mødre derude, der kan genkende en lille smule fra dem selv og måske trække på smilebåndet over det eller bare nynne med, så vil det også være fantastisk.

Uanset hvad synes jeg ikke, der er noget forkert i at føle sig lidt fortabt i både en graviditet og i forældrerollen efterfølgende. Måske gør det lidt nemmere at vi kan grine lidt af det?

Er der andet, som du synes, der er vigtigt at fremhæve ved nummeret?

For mig var det helt vildt svært mentalt at forholde mig til at være gravid. Jeg glædede mig meget til at baby kom, og jeg kunne sagtens forholde mig til, at jeg skulle have et barn. Men graviditeten var svær at omstille sig til, fordi den betød, at jeg skulle gøre mange ting meget anderledes end tidligere. Jeg var f.eks. også sindssygt træt under næsten hele graviditeten, så jeg kunne pludselig heller ikke nå alt det, jeg plejede i min hverdag. Og så var jeg hele tiden nervøs for at gøre alting forkert. Det føltes forkert ikke bare at flyve oppe over skyerne over at være gravid. Men det er bare ikke en tilstand jeg er tilpas i.

De 9 måneder har altså været en lang proces, hvor jeg har indstillet mit hoved på en forandring som jeg ikke rigtigt vidste hvad var. Den usikkerhed tror jeg også på sin vis har sat sig i mig – altså ud over den normale usikkerhed alle nye forældre må opleve – og det var derfor, jeg ville ønske, at der fandtes en konkret baby guide til lige præcis min baby.


'Baby Guide' er ude den 9. april 2021 via W.A.S. Entertainment.