Springer om ‘Zombie’

Den 11. februar udkommer Springers single ‘Zombie’ – den tredje single fra hans kommende EP ‘SLEEPWALK’. 'Zombie' er en sang, der udfordrer en generation, som overfladisk går gennem livet uden at stille spørgsmål. De såkaldte zombier af kapitalismen. Læs mere om singlen her.


Cred: Sofi Hellberg Olsson


Hvad har inspireret dig til at lave ‘Zombie’?

»’Zombie’ er en generationssang, der handler om mig og de mennesker jeg ser, møder og omgås med i livet. Mange, inklusiv mig selv, lever et liv som zombier af kapitalismen. Vi sluger alt uden at sætte spørgsmålstegn ved noget længere. Vi arbejder for at tjene penge, for at tage lån, for at få en lejlighed, og så købe et større hus. Alt er vækst. Og vi tror, at vi først er lykkelige, når vi står på toppen af livets bjerg. Imens er vi som mennesker endt et sted, hvor vi skal bedøves med konstant stimuli af tv, computer, narko, druk, piller – alt der kan hjælpe os med ikke at tænke. Det er deprimerende og gør os til zombier. Jeg er selv en stor zombie. Jeg havde lyst til at skrive en sang med en masse truth bombs, ting jeg tænker meget på til dagligt, men ikke siger højt, bl.a. fordi det tit kan misforstås og føles som skyld. Det er det ikke, men det er følelser der sidder i mig, og som jeg undgår at snakke højt om, da jeg er bange for at være en killjoy. Med ‘Zombie’ kan jeg få lov at være en killjoy, og det er nogle gange det der skal til«.

Hvad håber du, at en lytter vil få ud af at høre nummeret?

»Det kommer lidt an på hvad de lytter til. Mange af os lytter til musik på en meget umiddelbar måde, og jeg håber, at dem, der gør det, får glæde ud af sangen. Måske synes nogle, den er fed at køre i bil til, danse til eller cykle på arbejde til. Og dem der lytter til teksten, jeg håber, at de kan spejle sig i nogle af emnerne og måske endda blive inspireret til at bryde nogle af de toxic mønstre vi har. Jeg prøver selv hele tiden at lave opgør, men det er tit svært med den verden vi lever i, som konstant vil have os til at forbruge og have vores opmærksomhed«.

Springer udgiver 'Zombie' d. 11. februar gennem Beachy Records.