Vrede og søde “girlcrush” udgiver debut EP

Queer-feministiske girlcrush skriver tekster om sexisme, emotionel vold, angst, vrede og afmagt. Den 20. november 2020 udgiver bandet deres selvbetitlede debut EP.

Foto: W.A.S. Entertainment.


Pop-punkerne girlcrush har fundet sammen omkring en fælles vision: at ændre på folks opfattelse af køn, kropsidealer og seksualitet med charme, stærke holdninger og bundærlige sange.


Som ethvert andet legendarisk band, fandt Nat, Andrea og Marie hinanden gennem et opslag i Facebookgruppen ‘Ugidelige Feminister’. Her søgte Nat medlemmer til sit nye projekt med tilhørende disclaimer: “Jeg kan spille lidt guitar og klaver og synger forholdsvis dårligt men det går.”


Selvom ingen for alvor havde spillet et instrument før hoppede Andrea og Marie med på vognen. Den oprindelige ambition var blot at hygge sig med at spille et cover af The Cure’s: "Boys Don’t Cry", men i takt med at sammenspillet, venskabet og kærligheden til projektet voksede,

fulgte ambitionerne efter. Og på trods af både skepsis og mansplaining fra deres musikinteresserede omgangskreds (for "man kan da ikke kalde sig et band, når man dårligt nok har lært at spille på et instrument"), blev de kort tid efter booket på Roskilde Festival uden at have udgivet noget musik endnu(!).


Hvad de ikke havde med sig af musikalsk erfaring, kompenserede de for med deres evner for at skrive ukomplicerede og catchy pop-sange - fyldt til bristepunktet med holdning, attitude og kærlighed. Nu er de klar med deres debut EP, 'girlcrush', der med bandets karakteristiske ærlighed og charme skinner igennem med tekster, der både er vrede og søde; rå og fængende.


Den 20. november er debut EP’en “girlcrush” ude og den 9. oktober udgives singlen 'I’m Easy' via W.A.S. Entertainment.